Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Εκπαίδευση μαθητών/τριών στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου Θέρμης 

Ανοιχτό, τόσο για τα δημοτικά σχολεία όσο και για το κοινό, είναι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου Θέρμης. Οι επισκέψεις για τα δημοτικά σχολεία γίνονται τα πρωινά ενώ για το κοινό τα απογεύματα. Επιδίωξη του δήμου Θέρμης και της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας, είναι μέσω των επισκέψεων των μαθητών και των μαθητριών στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής να αποκτήσουν τα παιδιά κουλτούρα ορθής οδικής συμπεριφοράς.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται κατά την επίσκεψη των σχολείων γίνεται από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και περιλαμβάνει, την παρουσίαση των δομικών στοιχείων του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, τη γνωριμία των μαθητών/τριών με τους κανόνες οδικής ασφάλειας, τη γενική παρουσίαση των κανόνων κυκλοφορίας καθώς και τη βιωματική εκπαίδευση στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων (ποδηλάτων – αυτοκινήτων). Υπενθυμίζεται ότι το Πάρκο παραμένει ανοιχτό καθημερινά τα απογεύματα και η πρόσβαση του κοινού είναι ελεύθερη.

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 στο Πάρκο φιλοξενήθηκαν μαθητές και μαθήτριες της Β’ και Γ’ τάξης από το 1ο δημοτικό σχολείο Τριλόφου. Στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, τα παιδιά φόρεσαν κράνη, γιλέκα οδοποιίας (φωσφοριζέ), οδήγησαν ποδήλατα, αναγνώρισαν πινακίδες ΚΟΚ και έμαθαν τα πάντα για το πώς να συμπεριφέρονται ως πεζοί και ως οδηγοί.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ