Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch του Λουξεμβούργου η Culinary Team Greece της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας

Η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας – Culinary Professionals Greece θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch στο Λουξεμβούργο, που διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια και θα διεξαχθεί 26-30 Νοεμβρίου του 2022, στο Luxexpo The Box. Η σπουδαία αυτή διεθνής γαστρονομική διοργάνωση αποτελεί κορυφαίο θεσμό για τον κλάδο της γαστρονομίας παγκοσμίως, καθώς συμμετέχουν περισσότερες από 100 επιλεγμένες ομάδες chef από 55 χώρες από όλο τον κόσμο.

Σε 24.700 τ.μ. εκθεσιακού χώρου θα παραβρεθούν 8.000 επαγγελματίες μαγειρικής και 150 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γευθεί τα διαγωνιζόμενα πιάτα, σε ένα χώρο 900 θέσεων.

Οι διαγωνιζόμενοι θα προβάλλουν τη γαστρονομική τους κουλτούρα σε συνάρτηση με τις νέες γαστρονομικές τάσεις και υγιεινές διατροφικές πρακτικές. Η ομάδα της Ένωσης Culinary Team Greece θα πρέπει να σχεδιάσει, να οργανώσει και να πραγματοποιήσει ένα ελληνικό γεύμα με θέμα “Η Γαστρονομική μας παράδοση και πολιτισμός στο σήμερα”, παρουσιάζοντας παραδοσιακές συνταγές εμπνευσμένες από τη Μακεδονική Κουζίνα με σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής. Η αποστολή της Ένωσης θα επιδιώξει να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο γεύμα, αναδεικνύοντας τις τοπικές γεύσεις και τα προϊόντα, προβάλλοντας παράλληλα τη σύγχρονη γαστρονομική κουλτούρα της χωράς μας παγκοσμίως.

Η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, με την ομάδα της Culinary Team Greece, κατέκτησε το 2020 το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής στη Στουτγάρδη. Στόχος μας είναι να φέρουμε άλλη μία διάκριση για τη χώρα μας.

Η συμμετοχή της Ένωσης πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και υπό την Αιγίδα του Ε.Ο.Τ. (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού).

Στη φωτογραφία τα μέλη της Culinary Team Greece, από αριστερά: Βασίλης Μαλτάς, Χρήστος Γκότσης, Παναγιώτης Μαρκούτης, Δήμητρα Πολατίδου, Παύλος Ντάφης, Δημήτρης Χατζημελετίου.

Η προετοιμασία της ελληνικής συμμετοχής υλοποιήθηκε επιτυχώς με τη σημαντική υποστήριξη των εταιριών: GINOX, PANARITIS,ΑΦΟΙ ΓΑΛΗ, PROVIL,ΕΛΕΤΡΟ, PYRAMIS, EUROCATERING,ΜΕΒΓΑΛ, ΕΛΟΠΥ,EGEM, SCANBOX,AYO,ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ,ΔΕΘ-HELEXPO, AMTGASTROGUSS, ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ,BOSKOSFOODS, ALFAPASTRY, ΤΡΟΦΟ94, WUSTHOF,ANTHOULAKIS LTD, ΧΟΥΤΟΣ CATERING, COLORATO, E-PLASTICS.GR, ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ, HEALTHNUTRITION, MILLENNIUM, POTIDEAPALACE, THEMETHOTEL, SHINE+CLEAN, GOLDENTREE, ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ