Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Χριστούγεννα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών με Αλληλεγγύη και Κοινωνική Προσφορά

Με ενθουσιασμό, γιορτινή διάθεση, κοινωνικά μηνύματα με δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς και την καθιερωμένη φωταγώγηση των τεσσάρων Χριστουγεννιάτικων δέντρων στις ισάριθμες Δημοτικές Ενότητες, γιορτάζει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών τα Χριστούγεννα του 2022. Ποικίλες είναι οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για πολίτες κάθε ηλικίας, ενώ δράσεις που προάγουν την κοινωνική προσφορά και καλλιεργούν αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση κυριαρχούν  στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις. Δεσπόζουσα θέση, όπως κάθε χρόνο, έχουν οι φωταγωγήσεις των χριστουγεννιάτικων δένδρων, που λαμβάνουν χώρα και στις τέσσερις Δημοτικής Ενότητες (Συκιές, Νεάπολη, Πεύκα, Άγιος Παύλος).

Σε μήνυμά του, με αφορμή την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για το 2022, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, αναφέρει: «Οι συνθήκες επιτάσσουν να συσφίξουμε δεσμούς. Όχι μόνο οικογενειακούς αλλά ολόκληρης της κοινωνίας. Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, πρέπει να αγωνιστούμε για τη Διεθνή Ειρήνη, τη Φιλία και τη συνεργασία των λαών. Μόνο με Αλληλεγγύη, Κοινωνική Προσφορά, ουσιαστική και έμπρακτη Αγάπη προς τον συνάνθρωπο θα επιβιώσουμε, θα διατηρήσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Πολιτισμού μας, αυτά που μας ορίζουν ως ανθρώπινες οντότητες σε μία κοινωνία πού δίδαξε τα χαρακτηριστικά του Πολιτισμού, του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης. Ας δώσουμε Αγάπη για να λάβουμε και ας είναι τα φετινά Χριστούγεννα αφορμή να αναστοχαστούμε τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά του Χριστιανισμού και τις διδαχές του Χριστού, που με τον λόγο του κήρυξε, Αλληλεγγύη. «Αγαπάτε Αλλήλους», είπε ο Χριστός μας, που ως πρόσφυγας που υπήρξε, μας παρότρυνε να ανοίξουμε το σπιτικό μας στον ξένο, να τον καλωσορίσουμε και, «αυτός που έχει δύο χιτώνες να δώσει τον έναν σε αυτόν που δεν έχει».

Υμνούμε, διαδίδουμε και γιορτάζουμε τις Πανανθρώπινες αξίες που εκφράζονται στο μήνυμα των Χριστουγέννων. Ας είναι άστρο φωτεινό, για όλους και όλες μας, ο σεβασμός στην ανθρώπινη ύπαρξη και τα δικαιώματα κάθε οντότητας. Και ας μοιραστούμε υλικά αγαθά, σκορπώντας αγάπη και συναισθήματα, γεμίζοντας θαλπωρή την καθημερινότητά μας. Αυτά τα Χριστούγεννα ας είναι πιο ανθρώπινα, για όλους τους ανθρώπους, ας κάνει ο καθένας από μας την προσωπική του υπέρβαση».

Στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα για να καλύψει κάθε απαίτηση και ανάγκη. Για το σκοπό αυτό, εργάστηκαν εντατικά φορείς, σύλλογοι αλλά και εθελοντές, προκειμένου να συνθέσουν ποικίλες δράσεις, εικαστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις,

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με το θέατρο Σκιών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία και συνεχίζεται με το Τουρνουά Αγάπης που θα διεξαχθεί τις δύο πρώτες Κυριακές του Δεκέμβρη, (4 και 11/12), κατά τη διάρκεια του οποίου, με σύνθημα «Η αγάπη έχει δύναμη» θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου. Τη σκυτάλη παίρνουν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δράσεις στις δημοτικές βιβλιοθήκες με στόχο να προσφέρουν χαρά και γέλιο στα παιδιά. Ο Άι Βασίλης θα περιμένει τα παιδιά στο σπίτι του στην πλατεία Ειρήνης, Νεάπολη (Ρολόι) για να παραλάβει από νωρίς τα γράμματα με τις επιθυμίες τους.

Φέτος, κοντά μας με θέατρο σκιών θα είναι και ο Καραγκιόζης, από τους νέους των ΚΔΑΠμεΑ, ενώ σειρά χριστουγεννιάτικων προβολών και θεατρικές παραστάσεις θα περιμένουν όσους και όσες θέλουν να ταξιδέψουν και να βουτήξουν στην ξεγνοιασιά των Χριστουγεννιάτικων ιστοριών. Οι «Κλαδαριές» θα ‘ρθουν και πάλι, ενώ πλήθος χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων οργανώθηκαν σε όλα τα Κ.Α.Π.Η. του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα όλων των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

 

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, 6μμ: «Ο Καραγκιόζης και ο κορωνοϊός» από τους νέους των ΚΔΑΠμεΑ δήμου Νεάπολης-Συκεών» – Θέατρο Σκιών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία, Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, Ελ. Βενιζέλου 125)

 

TΟΥΡΝΟΥΑ ΑΓΑΠΗΣ

  • Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, 10:00-14:00, Κλειστό Γήπεδο (ΔΑΚ) Αγίου Παύλου | Τουρνουά βόλεϋ
  • Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, 10:00-14:00, Κλειστό Γήπεδο Πεύκων (Δημοκρατίας 6, Πεύκα) | Τουρνουά μπάσκετ

Προσφέρουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών | Οδυσσέα Φωκά 46

 

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στις 6μμ: Παράσταση από το θέατρο Σκιών Αγ. Αγαπίου με τίτλο «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη» (για παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών)

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, 6μμ: Αφήγηση της παιδικής ιστορίας «Μαγικά παραμύθια με τον Άγιο Βασίλη» από τον νηπιαγωγό Φώτη Tοπάτση. Στη συνέχεια τα παιδιά θα κατασκευάσουν αγιοβασιλάκια (για παιδιά 4-6 χρονών)

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, 6μμ: Τις δικές τους «Χριστουγεννιάτικες παραμυθοϊστορίες» θα μας             αφηγηθούν οι συγγραφείς Πηνελόπη Αναστασιάδου, Ιωάννα Αδάμ και Μαίρη Κατσανίδου. Στη συνέχεια τα παιδιά θα φτιάξουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα στολίδια με την Μιλένα Ρουσίνοβα. (για παιδιά 4-9 χρονών)

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, 6:30μμ: Αφήγηση του οικολογικού παραμυθιού  «Τα Χριστούγεννα της οξιάς» από τη συγγραφέα  Ελίνα Μαρμαρίδου. Μουσικά θα συνοδεύσει με την κιθάρα του ο Νικόλας Καραγκούνης. Στη συνέχεια τα παιδιά θα φτιάξουν χριστουγεννιάτικες κάρτες με ανακυκλώσιμο χαρτί με τα  ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Συκεών (για παιδιά 4-7 χρονών)

 

Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης | Αμασείας 19-21

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, 6μμ: Μικροί ζαχαροπλάστες εν δράσει (για παιδιά 5-10 χρονών)

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, 6μμ: «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη» από το Θέατρο Σκιών Αγ. Αγαπίου (για  παιδιά 4-12 χρονών)

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, 6μμ: Αφήγηση του οικολογικού παραμυθιού     «Τα Χριστούγεννα της οξιάς» από τη συγγραφέα  Ελίνα Μαρμαρίδου. Θα συνοδεύει με την κιθάρα του ο Νικόλας Καραγκούνης. Στη συνέχεια τα παιδιά θα φτιάξουν χριστουγεννιάτικες κάρτες με ανακυκλώσιμο χαρτί με τα  ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Νεάπολης (για παιδιά 4-7 χρονών)

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, 6μμ: Αφήγηση της παιδικής ιστορίας «Μαγικά παραμύθια με τον Άγιο Βασίλη» από τον νηπιαγωγό Φώτη Tοπάτση. Στη συνέχεια τα παιδιά θα κατασκευάσουν αγιοβασιλάκια (για παιδιά 4-6 χρονών)

Για τις εκδηλώσεις στις βιβλιοθήκες είναι απαραίτητη η προεγγραφή στα τηλέφωνα 2310 217-376 (Συκιές),  2310 635-060 (Νεάπολη) και 2310 676-356 (Πεύκα)

 

 

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, πάρκο Ελπίδος, Συκιές, 6μμ

Συμμετέχουν: Μουσικό σχήμα από το Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης-Συκεών, τμήματα Ρυθμικής από τα ΚΔΑΠ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το χορευτικό συγκρότημα του δήμου σε συνέργεια με τα ΚΔΑΠμεΑ και τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ Νεάπολης-Συκεών, το 4ο Σύστημα Προσκόπων Συκεών, o Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών και ο σύλλογος «Χοροστάτες» με το έθιμο της «Καμήλας».

Ο Αϊ Βασίλης θα περιμένει τα γράμματα των μικρών του φίλων στο σπιτάκι του, στην Πολιτιστική Γειτονιά.

 

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, πάρκο Ανθέων, Αγ. Παύλος, 6μμ

Συμμετέχουν: Μουσικό σχήμα από το Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης-Συκεών, τα ΚΔΑΠμεΑ και οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ Νεάπολης Συκεών, οι μαθητές των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Αγ. Παύλου και ο σύλλογος «Χοροστάτες» με το έθιμο της «Καμήλας».

 

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, ρολόι, Νεάπολη, 6μμ

Συμμετέχουν: Μουσικό σχήμα από το Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης-Συκεών, τα ΚΔΑΠμεΑ και οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ Νεάπολης Συκεών, ο Σύλλογος Γυναικών Νεάπολης-Συκεών «Εστία», η Ποντιακή Εστία Νεάπολης, ο Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης, το Χορευτικό Συγκρότημα Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νεάπολης «Η Αγία Φωτεινή η Νεαπολίτις», ο σύλλογος «Ένα Παιδί Κοιτάει τα Άστρα», το 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης, μαθητές και μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης με τη μουσικό τους Ευαγγελία Καλυδίνου και χορευτές του τμήματος latin του Συλλόγου Γονέων του ίδιου σχολείου.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, συντριβάνι, Παπανικολάου & Ειρήνης, Πεύκα, 6μμ

Συμμετέχουν: Μουσικό σχήμα από το Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης-Συκεών, τα τμήματα Ρυθμικής από τα ΚΔΑΠ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, τα ΚΔΑΠμεΑ και οι Στέγες  Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ Νεάπολης-Συκεών, ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ, ο Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Πεύκων, η Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, ο Σύλλογος Φίλων με Αναπηρία «ΑΛΛΑΖΩ», η σχολή χορού «MOVE UP», ο Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου, ο Σύλλογος  ΤΕΧΝΗΕΣΣΑ, η Καλλιτεχνική Ομάδα Πεύκων «ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΩΜΕΝΑ», ο Δημιουργικός Σύλλογος Γυναικών «Αριάδνη» και το Σωματείο Κοινωνικής Δράσης,  Αλληλεγγύης «Μονοπάτια και Στόχοι» και μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων.

 

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου | Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο : «50 Εικαστικοί στο Ήλιος Art Helios» |  Εγκαίνια στις 8μμ (Διάρκεια έως 30/12)

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 14:00-21:00

Σάββατα 11:00 – 13:00

Εικαστικό Κέντρο «Ήλιος» | Λαγκαδά 120 και Δ. Κομνηνού, Νεάπολη|

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου

Θεατρική παράσταση με τίτλο: «Μια τρελή παρέα της διπλανής πόρτας» στις 6μμ – Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρ. Φεραίου και Μεγάρων)

Η παράσταση ανεβαίνει σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου (ΔΚΚΠΑ), από την ομάδα «ΑΙΘΡΙΟ», σε κείμενα και σκηνοθεσία του  Άγγελου Μουθουνάκη.

Αντί εισιτηρίου συγκεντρώνουμε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.

 

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, 10πμ με 2μμ – Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125). Και φέτος γινόμαστε όλοι «Αϊ Βασίληδες» και με σύνθημα «Όλοι μαζί μπορούμε!» συγκεντρώνουμε Χριστουγεννιάτικα Δώρα για τα παιδιά του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

 

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου: «Περιμένοντας τον Άγιο Βασίλη» από το Κουκλοθέατρο ΝΥΣΤΑ, Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, δημοτικό κατάστημα Νεάπολης), 11 πμ

 

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου : Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) Νεάπολη, 11:30 πμ – 2μμ 

Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών θα τα περιμένει στο σπιτάκι του στην «Πλατεία του Άι Βασίλη μαζί με τα ξωτικά και τις αγιοβασιλίνες,δασκάλες χορού για να παραλάβει έγκαιρα τα γράμματά τους αλλά και να φωτογραφηθεί μαζί τους.

 

Κινηματογραφικά Χριστούγεννα: Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών – «Ο Γκριντς – Η μεγάλη ληστεία των Χριστουγέννων», σκηνοθεσία Γιάροου Τσένι , Σκοτ Μόζιερ Δύο δωρεάν προβολές στις 3μμ και 5μμ

 

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου : Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών – θεατρική παράσταση «Μαγική απειλή στο Τρουφοχώρι, τα Χριστούγεννα» των Αλίκης Ροβέρτου και Μαίρης Μυλωνά. Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ηλιάδης.

 

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου : Αναβίωση του εθίμου «Κλαδαριές» σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Χοροστάτες», Πρεμετής με Επταπυργίου στις 6μμ

 

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, από το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας του δήμου Νεάπολης-Συκεών από το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας.

 

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου : «SAXINCHRISTMAS», Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρ. Φεραίου και Μεγάρων), στις 7μμ

Χριστουγεννιάτικη συναυλία με την ορχήστρα σαξοφώνων “SAX NOUVEAU”, σε καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση του καθηγητή σαξοφώνου Γιώργος Λυγερίδη

 

Πολιτιστικό Κέντρο Πεύκων | Μικράς Ασίας 32

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, στις 6μμ

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτί με το Σωματείο Τέχνης «ΤΕΧΝΗΕΣΣΑ» | για παιδιά παιδιά 4-12 χρονών |

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, 6μμ

«Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη» από το Θέατρο Σκιών Αγ. Αγαπίου (για παιδιά  4-12 χρονών)

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, 6μμ

Τις δικές τους «Χριστουγεννιάτικες παραμυθοϊστορίες» θα μας αφηγηθούν οι συγγραφείς Πηνελόπη Αναστασιάδου, Ιωάννα Αδάμ και Μαίρη Κατσανίδου. Στη συνέχεια τα παιδιά θα φτιάξουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα στολίδια με την Μιλένα Ρουσίνοβα (για παιδιά 4-9 χρονών)

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, 5.30μμ  

Αφήγηση του οικολογικού παραμυθιού  «Τα Χριστούγεννα της οξιάς» από τη συγγραφέα  Ελίνα Μαρμαρίδου. Θα συνοδεύει με την κιθάρα του ο Νικόλας Καραγκούνης | για παιδιά 4-7 χρονών

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ  ΓΙΟΡΤΕΣ   ΣΤΑ  Κ.Α.Π.Η

Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου στις 7.30μμ, Α΄ Κ.Α.Π.Η. Αγ. Παύλου, Λ.Οχι 6

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 7μμ, Β΄ Κ.Α.Π.Η. Συκεών Επταπυργίου 72Α

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 7.30μμ, Κ.Α.Π.Η. Πεύκων, Ειρήνης 19

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 6μμ, Α΄ Κ.Α.Π.Η. Νεάπολης, Π.Κουντουριώτη 29

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 6μμ, Β΄ Νεάπολης, Δ. Κομνηνού 3

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 6.30μμ Κ.Α.Π.Η Ευαγγελίστριας, Πανεπιστημίου 2

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στις 6μμ,  Γ΄ Συκεών Μεσολογγίου & Περγάμου

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 6μμ Α΄ Κ.Α.Π.Η. Συκεών, Καυκάσου 66

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ