Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Η “Αγία Οικογένεια” του Αντώνη Χαριστού παρουσιάστηκε στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια”

Σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα αναδεικνύει το νέο μυθιστόρημα του Αντώνη Χαριστού με τίτλο “Άγια Οικογένεια” (εκδόσεις Γράφημα) που παρουσιάστηκε απόψε (9/12) στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια” (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113), παρουσία φίλων και αναγνωστών του συγγραφέα.

O φιλόλογος κ. Σταύρος Γκιργκένης περιέγραψε περιληπτικά το περιεχόμενο των κεφαλαίων του βιβλίου.

“Το έργο ανοίγει θέματα πάρα πολύ σημαντικά, δικαίως δεν τα απαντά, για να γεννήσει σε μας προβληματισμό…” σύμφωνα με την φιλόλογο κ. Νόπη Ταχματζίδου, η οποία ανέλυσε όλες τις πτυχές του μυθιστορήματος.

Ο ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής κ. Γιώργος Κακαρίνος, υπογράμμισε ότι η κυκλοφορία του βιβλίου συνέπεσε με  την αποκάλυψη αντίστοιχων φαινομένων με αυτά που περιγράφει. Το μυθιστόρημα, όπως είχε έχει ως βασικές θεματικές την κακοποίηση και τις αμβλώσεις, όμως το βιβλίο δεν μένει σε αυτές τις δύο θεματικές αλλά ξεδιπλώνεται και σε άλλες θεματικές.

Ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Αντώνης Χαριστός περιέγραψε ότι πριν τη συγγραφή του έργου προηγήθηκε διετής προετοιμασία και μελέτη.

Ακολούθησε συζήτηση του συγγραφέα και των ομιλητών με το κοινό και υπογραφή αντιτύπων από τον κ. Χαριστό.

Την εκδήλωση συντόνισε με μοναδικό τρόπο ο κ. Γιώργος Ορφανίδης, φιλόλογος, υπ. διδάκτωρ ΑΠΘ.

Από αριστερά: Σταύρος Γκιργκένης, Γιώργος Κακαρίνος, Γιώργος Ορφανίδης, Νόπη Ταχματζίδου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο διακεκριμένος, πολυβραβευμένος ποιητής Τόλης Νικηφόρος, στο πλάι του συγγραφέα Αντώνη Χαριστού
Αντώνης Χαριστός

Υπόθεση: 

Σουηδία, 1970. Ο Alfred Johansson, παιδίατρος, ανα­γνω­ρισμένος για τα αποτελέσματα της τελευταίας του επιστημονικής έρευνας, καλείται να παρέμβει στο δημόσιο λόγο και να στρατευτεί με την καθολική εκκλησία, σε νομοθέτημα του κόμματος των Χριστιανο­κοινωνιστών που επιβάλλει τον έλεγχο και τον περιο­ρισμό των αμβλώσεων. Μέσα απ’ το ξεδίπλωμα της προ­σωπικής του ιστορίας, τα τραύματα του παρελ­θό­ντος καθορίζουν το παρόν και τον εξωθούν στην αυτο­κριτική και την αναζήτηση της αληθινής του ταυ­τό­τητας. Βυθισμένος σε ένα σύμπλεγμα διανοητικού, ψυχικού και συναισθηματικού ευνουχισμού, ήδη από τα χρόνια κατά τα οποία υπήρξε οικότροφος σε καθο­λικό σχολείο, μένει μετέωρος ανάμεσα στην αλήθεια και την ψευδαίσθηση. Αγγίζει τα όρια της ηθικής και κατα­λήγει να αναπαράγει τις ίδιες μορφές βίας και εξουσια­στικής επιβολής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ