Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Οργανώσεις αλληλεγγύης ενισχύει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη φετινή Χριστουγεννιάτικη γιορτή του

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο πνεύμα του μηνύματος αγάπης και ελπίδας που κομίζει η γέννηση του Θεανθρώπου, αλλά και τιμώντας τη Διεθνή Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης του ΟΗΕ, στη φετινή Χριστουγεννιάτικη γιορτή του θα ενισχύσει δύο οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και αλληλεγγύης, τον σύλλογο «Αγάπη» ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΟΜΝΟΥ και την οργάνωση «Humanity Greece».

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022, στις 12 το μεσημέρι, στο Φουαγιέ του Ιδρύματος. Εκεί θα συγκεντρωθούν τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας για να ανταλλάξουν ευχές κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και να στηρίξουν έμπρακτα τους δύο συλλόγους, αγοράζοντας προϊόντα που θα διατίθενται προς ενίσχυση των φιλανθρωπικών σκοπών τους.

Ο σύλλογος «Αγάπη» ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΟΜΝΟΥ έχει ανθρωπιστικό χαρακτήρα και στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών κάθε ηλικίας στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED) μετά από καρδιακή ανακοπή, όπως και στη δωρεά απινιδωτών σε σχολικές μονάδες και αθλητικούς συλλόγους. Δημιουργήθηκε στη μνήμη της Βασιλικής Κόμνου, μαθήτριας και αθλήτριας του ποδοσφαίρου, η οποία κατέρρευσε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και μετά από περίπου 3 χρόνια μεγάλης ταλαιπωρίας, στην ηλικία των μόλις 15 ετών, «ταξίδεψε για τη γειτονιά των αγγέλων». Με την αγορά των χειροποίητων κατασκευών του συλλόγου θα συγκεντρωθεί ένα χρηματικό ποσό για τη δωρεά απινιδωτών σε σχολεία και συλλόγους.

Το Humanity Greece θεωρείται ως μια από τις δυναμικές εθελοντικές οργανώσεις της χώρας. Ξεκινώντας ως συντονιστικό όργανο εθελοντών/ντριών στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021, έχει εξελιχθεί σε έναν σημαντικό ανθρωπιστικό οργανισμό ο οποίος συνδέει τους πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά όσους και όσες χρήζουν άμεσης βοήθειας σε όλη τη χώρα. Τα έσοδα από την αγορά των ειδών που θα διατίθενται την ημέρα της εκδήλωσης, προορίζονται για την στήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μουσικό πρόγραμμα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, το οποίο θα αρχίσει με τη χορωδία φοιτητών και φοιτητριών του μαθήματος «Βασικές Αρχές Φωνητικής Αγωγής». Τη μουσική διεύθυνση θα έχουν οι φοιτήτριες ειδίκευσης διεύθυνσης χορωδίας Μαίρη Γιαννίκη και Νεφέλη Ήραντου, ενώ επιβλέπουσες θα είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια Αγγελική Καθαρίου και η επίκουρη καθηγήτρια Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου. Θα ακολουθήσει το σύνολο σαξοφώνων «SAX MET», την καλλιτεχνική προετοιμασία του οποίου έχει ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών, καθηγητής Αθανάσιος Ζέρβας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ