Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ενισχύει το εορταστικό τραπέζι των οικονομικά αδύναμων πολιτών

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στέκεται αρωγός στις ευπαθείς ομάδες πολιτών και πραγματοποιεί δράσεις, με στόχο την ενίσχυση του εορταστικού τραπεζιού.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων, σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες:
– την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 στις Α΄, Γ΄, Δ΄ Δημοτικές Κοινότητες
– την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας και στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα. Για τη Β΄ Δημοτική Κοινότητα η διανομή θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 53-55).

Οι 350 οικογένειες που είναι δικαιούχοι της Δομής «Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου του Δήμου Θεσσαλονίκης» θα λάβουν πακέτα προϊόντων για τον Δεκέμβριο στις 20, 21 και 22 Δεκεμβρίου 2022.

Κατά τις ίδιες ημερομηνίες θα πραγματοποιηθεί διανομή πακέτων στους έξι χώρους διανομής συσσιτίων του Δήμου Θεσσαλονίκη, για τους 750 ωφελούμενους της Δομής Παροχής Συσσιτίου, πέραν του καθημερινού συσσιτίου που λαμβάνουν.

Με αρωγό την Εταιρία «LIDL HELLAS», την Παραμονή των Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου 2022  καθώς και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου 2022, στις 12.30 το μεσημέρι, θα γίνει διανομή εορταστικού γεύματος σε πακέτο, από τους έξι χώρους διανομής των συσσιτίων, στους 750 ωφελούμενους των συσσιτίων.

Την  Παραμονή των Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου 2022, με αρωγούς το Παραδοσιακό Καφενείο-Μεζεδοπωλείο  «Στου Μήτσου» (Βλάλη 11, Καπάνι) και την Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», θα πραγματοποιηθεί δράση μαγειρέματος  1000  περίπου μερίδων φαγητού, οι οποίες θα διανεμηθούν είτε στο τραπέζι που θα πραγματοποιηθεί, σε εορταστικό κλίμα, από τις 14:00 έως τις 17:00, στον υπαίθριο χώρο Βλάλη με Κυδωνιάτου, στην Αγορά Καπάνι, είτε μέσω  εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της ΧΑΝΘ, σε αστέγους που διαβιούν σε χώρους, εντός των ορίων της Πόλης μας.

Για την ιδιαίτερα ευπαθή ομάδα των αστέγων της πόλης, που είναι ωφελούμενοι των δομών αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης (Υπνωτήριο Αστέγων και Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων), με τη συνδρομή επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης, θα πραγματοποιηθούν δράσεις, κοινωνικοποίησης και στήριξης:

-τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022, με την αρωγή επαγγελματιών σίτισης της πόλης, θα παρατεθεί γεύμα, σε εορταστικό περιβάλλον, στον χώρο του Ανοικτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων, για 150 αστέγους ωφελούμενους των δομών.

-την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022, μέσω της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την αρωγή της εταιρίας  Κ/Ξ Αμβροσία ΑΕ- Τοπ Κραφτ ΑΕ- Γευσήνους ΑΒΕΕ- Χούτος ΑΕ, θα διανεμηθούν 300 μερίδες εορταστικού γεύματος σε πακέτο στους ωφελούμενους των δομών.

Επειδή οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, είναι συνώνυμο χαράς για τα παιδιά, υπάρχει ειδική μέριμνα ώστε κανένα παιδί να μη μείνει χωρίς δώρο! Για τον σκοπό αυτό, σε συνεργασία με  το «Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης» και το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022,  στον πεζόδρομο της οδού Αγίας Σοφίας, δράση συγκέντρωσης παιχνιδιών, παιδικών βιβλίων και σχολικών ειδών, προκειμένου να διανεμηθούν στα παιδιά των 350 οικογενειών που είναι ωφελούμενες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ