Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση της Κατερίνας Ζιούτα

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου με μεγάλη επιτυχία στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Θέρμης ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Αναδοχή και υιοθεσία παιδιών. Δύο πράξεις αγάπης για τα παιδιά». Την εκδήλωση διοργάνωσε η Νομικός, Προϊσταμένη του ΕΦΚΑ, πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Ζιούτα, σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμης και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Θέρμης.
Η κ. Ζιούτα τόνισε ότι το θέμα της αναδοχής ή της υιοθεσίας δεν είναι μια κλειστή υπόθεση μεταξύ του κράτους, μέσω των ιδρυμάτων, των υποψήφιων γονέων και των προς αναδοχή ή υιοθεσία παιδιών, αλλά ένα κοινωνικό ζήτημα που μας αφορά όλους.
Κατερίνα Ζιούτα
Τον λόγο έλαβαν στη συνέχεια η  κ. Ασημίνα Φιλιοπούλου, Δικηγόρος, εξειδικευμένη στο Οικογενειακό Δίκαιο και στους θεσμούς παιδικής προστασίας, Εκπαιδεύτρια θετών και Αναδόχων γονέων, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου και η Γεωργία Χατζηχρήστου, MSc Κοινωνική Λειτουργός Κ.Κ.Π.Κ.Μ., οι οποίες ανέλυσαν τις διαφορές ανάμεσα σε αναδοχή και υιοθεσία, τις προϋποθέσεις και τα αποτελέσματα των δύο θεσμών, πρακτικά θέματα διαδικασίας, θέματα ψυχολογίας παιδιών καθώς και στοιχεία σε σχέση με τα παιδιά προς υιοθεσία ή αναδοχή με βάση το Εθνικό Μητρώο.
Ακολούθησαν ερωτήσεις εκ μέρους τον παρισταμένων, οι οποίες απαντήθηκαν από τις εξειδικευμένες ειδικούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ