Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Η Δρ. Μαριάνα Βιλδιρίδη – Χατζητόλιου νέα πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κ.Μ.

Η Δρ. Παιδαγωγικής Μαριάνα Βιλδιρίδη – Χατζητόλιου ορίστηκε νέα πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, αντικαθιστώντας την Βασιλική Νάκου. Αντιπρόεδρος Α΄ η επιχειρηματίας Χριστίνα Καραμίχου, με αναπληρωτή τον ιδιωτικό υπάλληλο Φάνη Ουγγρίνη, αντιπρόεδρος Β΄η καθηγήτρια ιατρός βιοπαθολόγος Μαρία Χατζηδημητρίου, με αναπληρώτρια την δικηγόρο Αικατέρινη Γκάγκαλη και τακτικό μέλος ο δάσκαλος Ανδρέας Μαυρίδης, με αναπληρώτρια την δικηγόρο Μίνα Φιλιοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη διοίκηση του ΚΚΠΚΜ, με πρόεδρο την κ. Βασιλική Νάκου παραιτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου, μετά από έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Ειδικότερα, την παραίτηση της διοίκησης ζήτησε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία ανέφερε:

«Σε συνέχεια των προληπτικών ελέγχων που ζήτησε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και διενεργήθηκαν από κλιμάκια της Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), εκδόθηκε έκθεση ελέγχου για δομή παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία στη Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη).

Σε αυτή διαπιστώνονται παραλείψεις και παρατυπίες στη λειτουργία της δομής, οι οποίες πρέπει να διαλευκανθούν περαιτέρω το συντομότερο δυνατό.

Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της έρευνας, ζητήθηκε σήμερα και ελήφθη η παραίτηση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της δομής».

Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος»

Σκοπός του Κέντρου

Ο σκοπός του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Π.Κ.Μ.) είναι να παρέχει υπηρεσίες φροντίδας ανοιχτής και κλειστής περίθαλψης σε άτομα με κινητική αναπηρία και με νοητική στέρηση αλλά και η λειτουργική, κοινωνική και επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση των περιθαλπομένων, καθώς και η λειτουργία εξω-ιδρυματικών δομών όπως ξενώνες αποκατάστασης και στέγες ημιαυτόνομης διαβίωσης μέσα στη κοινότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ