Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Η «Δεσποινίς Χάος» ανεβαίνει στο Metropolitan

Στο Metropolitan the Urban Theater ανεβαίνει για δύο μόνο παραστάσεις στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2023 η «Δεσποινίς Χάος» της Δέσποινας Καλαϊτζίδου με την Αλεξάνδρα Τσιάγκα, σε σκηνοθεσία Αντώνη Καραγιάννη με το εμπνευσμένο σκηνικό της Χρύσας Δαπόντε.

Πρόκειται για μια νέα ανάγνωση ενός κειμένου που είχε αποσπάσει το 3ο Βραβείο Κοινού στα  Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2019.

 Η υπόθεση; Κάθε πρωί, η Άννα σηκωνόταν κι έστρωνε το κρεβάτι της προσεκτικά, σαν κάποιος να επέβλεπε την επίδοσή της. Πήγαινε κι έφευγε από τη δουλειά της πάντα στην ώρα της. Κάποτε, στα νιάτα της, είχε μπλεξίματα, αλλά αυτά είχαν πια περάσει. Τώρα, προσπαθούσε να ζήσει μια ήρεμη ζωή, μοναχική, ίσως από επιλογή, ίσως όχι. Ώσπου μια μέρα, το μέλλον έγινε ακόμα πιο αβέβαιο. Ένας φάκελος θα της αποκάλυπτε αν θα επιζούσε ή όχι. Τι σκέφτεται ένας άνθρωπος τη στιγμή αυτή; Πώς έρχεται η ροή των σκέψεων και των συναισθημάτων και πώς τις βάζεις σε μια τάξη; Και γιατί αυτό να ενδιαφέρει και κάποιον άλλον πέραν από εκείνη;

«Πόσα απ’ τη μνήμη είναι όνειρο και πόσα συνέβησαν και δεν υπήρξαν; Πόση μνήμη μπορεί να δημιουργήσει μια φαντασίωση και πώς η φαντασίωση αυτή γίνεται και η αλήθεια;»

Ένας εκρηκτικός μονόλογος μιας γυναίκας που έρχεται συνειδητά αντιμέτωπη με το υποσυνείδητό της, προσπαθώντας να αντλήσει τη δύναμη που τόσο χρειάζεται σε ένα κομβικό σημείο της ζωής της.

 

Ταυτότητα Παράστασης:

Κείμενο: Δέσποινα Καλαϊτζίδου

Σκηνοθεσία: Αντώνης Καραγιάννης

Πρωταγωνιστεί η Αλεξάνδρα Τσιάγκα

Σκηνικά – κοστούμια: Χρύσα Δαπόντε

Οργάνωση παραγωγής: Θέατρο Metropolitan

Μουσική: Δέσποινα Καλαϊτζίδου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Αντώνης Καραγιάννης

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Γιάννης Ξανθάκης

Voice Over trailer: Λευτέρης Σαμψών

Σχεδιασμός Αφίσας: Λίλα Καραμανωλάκη– Γεώργιος Ζαχαράκης

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 21:00 και Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 20:00

Τιμή εισιτηρίου: 12 €

Διάρκεια: 65’

Εισιτήρια: από 12 ευρώ ηλεκτρονικά στο viva.gr  & καθημερινά στο ταμείο του θεάτρου Metropolitan : The Urban Theater (Βασ. Όλγας 65 & Φλέμινγκ 2), τηλ. 2311 284773

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ