Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Τα κάλαντα στον Γιάννη Δαρδαμανέλη είπαν οι μαθητές

Με χαμόγελα, χριστουγεννιάτικες μελωδίες και παιδικές φωνούλες γέμισε από το πρωί (23/12)το Δημαρχείο της Καλαμαριάς. Ο Δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης υποδέχτηκε στο γραφείο του μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, άκουσε τα κάλαντα και μοίρασε γούρια και γλυκίσματα.

Τα παιδιά δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους, που έβλεπαν από κοντά τον Δήμαρχο, ο οποίος για άλλη μια φορά έγινε παιδί με τα παιδιά, τραγούδησε μαζί τους και παραχώρησε τη δημαρχιακή του καρέκλα στους επίδοξους Δημάρχους! «Θέλω να γίνω Δήμαρχος» είπε ο εξάχρονος Δημήτρης κι αμέσως ο κ. Δαρδαμανέλης, τον οδήγησε στο γραφείο του.

«Είναι οι πιο όμορφες μέρες του χρόνου! Αφήνουμε για λίγο τις έγνοιες μοιράζουμε και δεχόμαστε απλόχερα χαμόγελα και ευχές. Είμαι χαρούμενος που τα παιδιά τηρούν το έθιμο κι έρχονται για τα κάλαντα. Η παράδοσή μας πρέπει να μένει ζωντανή κι αυτό φαίνεται ότι επιτυγχάνεται και με τις νέες γενιές» δήλωσε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Μετά τους μαθητές το κατώφλι του Δημαρχείου πέρασαν οι χορωδίες των ΚΑΠΗ του Δήμου Καλαμαριάς, που έψαλαν κάλαντα της Κεφαλονιάς και Ποντιακά. «Υγεία και καλή συνέχεια στο έργο σας» ευχήθηκαν στον κ. Δαρδαμανέλη, ο οποίος τους είπε χαρακτηριστικά: «Θαυμάζω την ενέργειά σας και τον ενθουσιασμό σας για όσα κάνετε. Γνωρίζετε ότι είμαστε δίπλα σας για ό,τι χρειάζεστε». Τα μέλη της ομάδας εργοθεραπείας των ΚΑΠΗ έδωσαν δώρα  στον Δήμαρχο και στη Γενική Γραμματέα του Δήμου, Ελένη Φύκα, ένα στεφάνι κι ένα καράβι.  Στη συνέχεια τα μέλη του Κέντρου Ειδικής Αγωγής του Δήμου Καλαμαριάς ευχήθηκαν χρόνια πολλά, είπαν τα κάλαντα και δέχτηκαν τα συγχαρητήρια του Δημάρχου, για τη δουλειά που κάνουν.

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Δήμαρχο είπε και η  χορωδία της Μεραρχίας Υποστήριξης από το στρατόπεδο Νταλίπη.

Αύριο, παραμονή Χριστουγέννων τη σκυτάλη για τα κάλαντα θα πάρουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Καλαμαριάς και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ