Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Από την ΔΕΘ στην Πλατεία Συντάγματος… το αφιέρωμα «Αιών εν Ιωνία Θράκη και Πόντω»,

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε  το επετειακό οπτικοακουστικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια μνήμης από την Μικρασιατική Καταστροφή, «Αιών εν Ιωνία Θράκη και Πόντω», μια δυναμική συνδιοργάνωση σημαντικών φορέων της χώρας, το ταξιδεύει  στην Αθήνα, από τις 16 έως τις 22 Ιανουαρίου.

 

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με τη συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Κοινότητες Απογόνων Ελλήνων της καθ΄ ημάς Ανατολής,  η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων και η ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ με την υποστήριξη της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, τιμούν την επέτειο της προσφυγικής ροής των Ελλήνων από την Μικρά Ασία, τη Θράκη και τον Πόντο με την προβολή ενός πρωτότυπου οπτικοακουστικού θεάματος, στον Χώρο Πολλαπλών Χρήσεων στη στάση Σύνταγμα του Μετρό.

 

Πρόκειται για ένα εμπνευσμένο αφιέρωμα, εμπλουτισμένο από εικόνες, βίντεο και υλικό ιστορικών αρχείων, το οποίο υποστηρίζεται  από σύγχρονα τεχνικά μέσα, την ιστορική επιμέλεια του Αν. Καθηγητή Σύγχρονης Βαλκανικής Ιστορίας κ. Βλάση Βλασίδη, την παραστατική αφήγηση του ηθοποιού κ. Αλέξανδρου Νικολαΐδη και την πρωτότυπη μουσική του συνθέτη κ. Γιάννου Αιόλου.

Οι ενότητες του θεάματος οδηγούν τον επισκέπτη στην πρόσφατη ιστορία της χώρας περιλαμβάνοντας τον τόπο προέλευσης πριν από την καταστροφή, τη μετακίνηση, αλλά και την εγκατάσταση των προσφύγων, η οποία έπαιξε καθοριστικό  ρόλο στην εξελικτική πορεία της σύγχρονης Ελλάδας.

Οι επισκέπτες – θεατές από κάθε άκρη της Αθήνας, αλλά και οι περαστικοί επιβάτες της στάσης Σύνταγμα του Μετρό, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την προβολή με ελεύθερη είσοδο, η οποία θα επαναλαμβάνεται ανά μισή ώρα, από τις 9:30 έως τις 20:00, καθημερινά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ