Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
23.5 C
Thessaloniki
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
spot_img

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Καλαμαριά ο πολιούχος  Άγιος Ευγένιος της Τραπεζούντας

Ο  προστάτης όλων των Ποντίων, ο Άγιος Ευγένιος της Τραπεζούντας, εορτάστηκε την Κυριακή (22/1) στην Καλαμαριά. Το πρωί παρουσία του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην οποία χοροστάτησαν οι μητροπολίτες Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς, κ. Ιουστίνος, Κύτρους Κατερίνης &Πλαταμώνος, κ. Γεώργιος και Αιτωλίας & Ακαρνανίας, κ. Δαμασκηνός.

«Σήμερα ανήμερα του πολιούχου της Καλαμαριάςμας, Αγίου Ευγένιου του Τραπεζουντίου, εύχομαι υγεία και χαρά στους δημότες και στις οικογένειες τους!Ο Άγιος να μας δίνει δύναμη να δημιουργούμε και να φέρνουμε προκοπή στον τόπο μας, που τόσο αγαπάμε!!» ευχήθηκε ο Δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Στη συνέχεια  έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού και κατάθεση στεφάνων.

Παρόντες στον εορτασμόήταν η Γενική Γραμματέας του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας και Στράτος Σιμόπουλος, εκπρόσωποςτου Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι Ποντιακών Συλλόγων της Καλαμαριάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ