Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

“Δημόσιες τοιχογραφίες ενάντια στην οπαδική βία”

H “Δομής 1ης Φεβρουαρίου Εις το Όνομα του Άλκη” και η Urban Act, εκκινούν το νέο έτος μια δυναμική συνεργασία με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με δημόσιες τοιχογραφίες και συμμετοχικές δράσεις μαθητών σε σχολεία ανά την Ελλάδα, ενάντια στην οπαδική βία και εν γένει ενάντια στη βία.

O SAME84 θα υλοποιήσει την πρώτη μεγάλη τοιχογραφία εθελοντικά, τον Φεβρουάριο στην Καλαμαριά-Θεσσαλονίκη, με την συνεργασία της Δ/νσης του 11ου Δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς και του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Όπως αναφέρει ο SAME84  στο έργο του απεικονίζεται o Άλκης ο οποίος κοιτάζει χαρούμενος ένα ιδανικό τρόπο συνύπαρξης των ανθρώπων ανεξαρτήτως ομάδας, πιστεύω, φύλου, εθνικότητας και οτιδήποτε άλλο μας “διαφοροποιεί”  από τους συνανθρώπους μας , και μάλιστα μέσα από ένα άθλημα, το ποδόσφαιρο.

Ένα έργο με έντονα χρώματα που ο βασικότερος στόχος του είναι να μας κάνει να σκεφτούμε, να οραματιστούμε, να αναθεωρήσουμε, και να περάσει μέσα απο αυτό ένα σπουδαίο μήνυμα, κατά της οπαδικής βίας.

Η τοιχογραφία θα δημιουργηθεί στο προαύλιο χώρο του σχολείου και με οπτική στην ευρύτερη γειτονιά και  κοινότητα. Ο SAME84 θα επιμεληθεί και την συμμετοχική δράση των μαθητών του σχολείου.

Όπως περιγράφουν οι διοργανωτές:

Η “Δομή 1ης Φεβρουαρίου Εις το Όνομα του Άλκη” δημιουργήθηκε  με στόχο να μην ξεχαστεί η δολοφονία του Άλκη, να αποτελέσει σύμβολο αλλαγής, να υποστηρίξει τα θύματα της οπαδικής βίας και να αλλάξει η οπαδική κουλτούρα στην Ελλάδα. Στη σκέψη όλων είναι να φυτευθούν οι σπόροι της ενσυναίσθησης, του σεβασμού, της διαφορετικότητας, της συνύπαρξης. Και δεν υπάρχει καταλληλότερο πεδίο δράσης για αυτό απο τα παιδιά…. Γιατί τα παιδιά μπορούν να μάθουν και μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο μας.

Η Urban Act για πολλά χρόνια παρεμβαίνει με τις δράσεις της σε σχολεία ανά την Ελλάδα, με τοιχογραφίες που εκπέμπουν μηνύματα, με καλλιτέχνες που προσφέρουν το έργο τους και την ενσυναίσθησή τους και με συμμετοχικές δράσεις για τους μαθητές που συμβάλλουν στη γνώση, στον σεβασμό στη διαφορετικότητα, στη χαρά της ζωής και της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας.

Χορηγοί και υποστηρικτές της πρώτης αυτής δράσης που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς και τη στήριξη του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ, είναι οι εταιρείες Vivechrom, Matecο, Capsis Hotel, EcoBuildings, Arteriors, Zisimopoulos S.A.

Η συνέχεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί σε σχολεία στην Θεσσαλονίκη, στο Βόλο και στην Αθήνα, -τα ονόματα των σχολείων θα ανακοινωθούν σύντομα- ενώ προγραμματίζονται και οι παρεμβάσεις στις επόμενες πόλεις ανά την Ελλάδα.

Γιατί ο αθλητισμός ενώνει…δεν σκοτώνει!
Γινόμαστε όλοι Ένα για τον Άλκη

“Δομής 1ης Φεβρουαρίου Εις το Όνομα του Άλκη” /  #WeBecomeOneForAlkis
UrbanAct / urbanact.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ