Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
15.2 C
Thessaloniki
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
spot_img

Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Action Art

Παραστάσεις, εργαστήρια, σεμινάρια περιλαμβάνει τον Φεβρουάριο το πρόγραμμα του εργαστηρίου της Action Art, που δημοσιοποιήθηκε από την ομάδα και αφορά μικρούς και μεγάλους! Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

Παράσταση Αφήγησης για παιδιά

9 /2 Παρασκευή ,  παράσταση αφήγησης  στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη  Θεσσαλονίκης. 

Το πρόγραμμα   «…και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα», πηγαίνει στην Κεντρική Βιβλιοθήκη για να συναντήσει μαθητές σχολείων. Η αφηγήτρια Ροδάνθη Δημητρέση και μέλη του εργαστηρίου αφήγησης της Action Art, που έρχονται στη βιβλιοθήκη μαζί με τους φίλους τους: τις νεράιδες, τις μάγισσες, τους ποντικούς και τα ξωτικά, για να γίνουμε όλοι μία παρέα.

«Τα χωρατά τα άσεμνα»

19/2 Κυριακή, στις 21:00  στη Μικρή Σκηνή, Επταλόφου 14, Κ. Τούμπα,

Παράσταση Αφήγησης με μουσική  μόνο για ενήλικες !Ιστορίες, παραμύθια και τραγούδια της αποκριάς, με λόγια ,στίχους άσεμνους και σκωπτικούς , αυτά που οι μέρες επιτρέπουν.

Με τη Ροδάνθη Δημητρέση , την Έλσα Μουρατίδου, τον Ονούρ Σεντούρκ να ιστορούν τα ανείπωτα, απόκρυφες σκέψεις για τον έρωτα και τη ζωή , πόθους δίχως ηλικία , ξεδιάντροπα ερωτικά τερτίπια.

Ένα ταξίδι στα βάθη του χρόνου, εκεί που αρχίσαμε να υφαίνουμε τις ιστορίες, για να αντέχουμε τους χειμώνες, να ξορκίζουμε τον φόβο, να καλωσορίζουμε την άνοιξη μέσα από την ανατροπή και το χιούμορ.

Αφήγηση: Ροδάνθη Δημητρέση
Τραγούδι:Έλσα Μουρατίδου
Μουσική: Ονούρ Σεντούρκ

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 6944503542 και με μήνυμα στο fb #mikriskini_skg,            https://www.google.com/maps/place

 

Η ώρα του παραμυθιού -Παράσταση αφήγησης για παιδιά

22/2 Τετάρτη, στις 18.30 – 19.30 στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη  Θεσσαλονίκης, 

«Η γάτα, οι κάβουρες και το φτερό του παπαγάλου!»

Έρχονται με την παραμυθού Ροδάνθη Δημητρέση και με μέλη του εργαστηρίου αφήγησης της Action Art για να γίνουμε όλοι μια παρέα!

Για παιδιά 5 χρονών

 

Εργαστήρια τέχνης για παιδιά και γονείς

«Μαγικές Μάσκες των Μάγια »

10/2  Παρασκευή, στις 18:30-20:00  διαδικτυακά και ζωντανά σε συνδιοργάνωση με το Βαφοπούλειο  Πνευματικό Κέντρο Εγγραφή/ συμμετοχή στον σύνδεσμο : https://forms.gle/SJVmCg1eu8RFwNRx8

15/2 Τετάρτη, στις 18:30-20:00 στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου. Πληροφορίες 2313 318689

16/2 Πέμπτη ,στις 18:30 – 20:00, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη  Θεσσαλονίκης, 

23/2 Πέμπτη, στις 18:30 – 20:00, στην Δημοτική Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας

Ελάτε να  υποδεχθούμε τις Απόκριες και να μπούμε στον ρυθμό του καρναβαλιού φτιάχνοντας μοναδικές μάσκες, εμπνευσμένες από τις υπέροχες μάσκες των Μάγια  και το μακρινό Μεξικό . Μαζί μας θα είναι οι καλλιτέχνες και παιδαγωγοί  της Αction Art.
Για παιδιά από 6 χρονών και άνω, μέχρι 15 παιδιά.

Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: χαρτόνια Α4 ένα λευκό, ένα μαύρο, δακτυλομπογιές, λαδοπαστέλ, κόλλα, 2 γκοφρέ χαρτιά της αρεσκείας σας.

 

ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ  ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ

Τα διαδικτυακά διαδραστικά σεμινάρια θα πραγματοποιήσουν ομάδα, εισηγητών με γνώση, εμπειρία και αγάπη  για την αφήγηση : η Δημητρέση Ροδάνθη αφηγήτρια,  παιδαγωγός, εικαστικός,  ιδρυτικό μέλος της Action Art, ο  Jean Porcherot, αφηγητής, ιδρυτής των festivals Nuit des Contes & Rencontres Contées, Loire/Γαλλία.

Η διαδικασία  είναι ομαδική και ατομική ταυτόχρονα, δίνοντας  τη δυνατότητα, να ακολουθήσει ο καθένας, τον δικό του ρυθμό για να προσεγγίσει και να βιώσει την πράξη της αφήγησης. Η θεωρία λειτουργεί παράλληλα με την πράξη και συμπληρωματικά. Το περιεχόμενο και  η διάρκεια του προγράμματος διαμορφώθηκε  με τέτοιο τρόπο, ώστε  να μπορεί να το παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται συμμετέχοντας ενεργά.

Το πρόγραμμα   απευθύνεται: σε όσους αγαπούν τις ιστορίες και θέλουν  να ακούσουν, να μοιραστούν, να ανακαλύψουν τη δύναμη και τη σημασία του προφορικού λόγου στη καθημερινή  ζωή,    σε όσους ενδιαφέρονται να γίνουν αφηγητές ή είναι ήδη αφηγητές  και θέλουν να εμβαθύνουν,    σε επαγγελματίες ή μελλοντικούς επαγγελματίες του χώρου της εκπαίδευσης, της ψυχικής υγείας,  του πολιτισμού ( των μουσείων,  του θεάτρου κ.α.),    των κοινωνικών  επιστημών, σε   όσους ασχολούνται με ομάδες (εμψυχωτές, team leaders, ), σε γονείς.

Θέματα εκπαίδευσης:

Αφήγηση, παραμύθι  αφηγητής . Διαφορετικά είδη προφορικού λόγου.

Τεχνικές αφήγησης (φωνή, στάση σώματος, χειρονομία, βλέμμα)

Από τον γραπτό στον προφορικό λόγο.

Παραλλαγές για μια διαπολιτισμική προσέγγιση. Διαφορετικοί τύποι παραμυθιών(μαγικά, κλιμακωτά, ευτράπελα κλπ).  Η  δομή  και η λειτουργία τους.

Με την Ροδάνθη Δημητρέση, αφηγήτρια και τον Jean Porcherot, αφηγητή 

Διάρκεια & Ημερομηνίες :Οι συναντήσεις έχουν διάρκεια η κάθε μια δύο ώρες και πραγματοποιούνται   Τρίτη και Παρασκευή, 19:00-21:00 .

Πέμπτη 9/3, Τρίτη 14 /3, Πέμπτη 16/3,  Τρίτη 21/3,   Πέμπτη 23/3, Τρίτη 30/3, Πέμπτη 2/4, Τρίτη 7/4

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί Βεβαίωση Εκπαίδευσης

Κόστος : 65 ευρώ

Ειδική τιμή για ανέργους και φοιτητές.

Για την εγγραφή σας στο σεμινάριο, συμπληρώστε τη φόρμα  : https://forms.gle/Bn2trWZvADYm8UsRA

Για περισσότερες πληροφορίες : info@action-art.gr  και καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή 17:00-21:00 στο τηλέφωνο: 2310 266 857

 

Βιωματικά  Σεμινάρια  Εκπαίδευση στην Τέχνη της Αφήγησης

Τα βιωματικά  σεμινάρια   λειτουργούν από το φθινόπωρο του 2022 και ολοκληρώνονται τον Ιούνιο του 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με  το πρόγραμμα του σεμιναρίου και την διαδικασία συμμετοχής  σας  : info@action-art.gr και καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή 17:00-21:00 στο τηλέφωνο: 2310 266 857

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ