Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ο Θ. Καράογλου καλοσωρίζει στο Πανόραμα τον Κ. Μπακογιάννη και συνομιλούν για την τοπική αυτοδιοίκηση

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη ενημερωτική πρωτοβουλία με τίτλο «Συνομιλώντας με την κοινωνία», ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Καράογλου καλωσορίζει στο Πανόραμα τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη και συζητά μαζί του για τη λειτουργική αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον αναπτυξιακό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, στις 11.00 π.μ., στην αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη» του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος (Σαμανίδη Αποστόλου 21), με τίτλο «Ισχυρή Αυτοδιοίκηση, καλύτερη Ελλάδα».

Τη δράση θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στις τοποθετήσεις τους οι κύριοι Καράογλου και Μπακογιάννης θα αναφερθούν στην καταλυτική συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως φορέας ανασυγκρότησης των τοπικών κοινωνιών που αποτελούν τον «πυρήνα» της χώρας.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού έχει μια κυρίαρχη αποστολή, τη διαχείριση της καθημερινότητας των δημοτών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση, του οποίου είχα την τιμή να είμαι εισηγητής, προχωρούμε στην οργανωτική αναδιάρθρωση τω τοπικών αρχών προκειμένου να εξαλείψουμε το φαινόμενο της αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων.

Το κεντρικό Κράτος, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται προκειμένου να σκέπτονται ευρωπαϊκά, να λειτουργούν θεσμικά και να παράγουν αποτελεσματικές πολιτικές προς όφελος των πολιτών.

Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση να βρεθεί ενεργά στην πρώτη γραμμή. Γιατί ισχυρή Αυτοδιοίκηση συνεπάγεται καλύτερη Ελλάδα», επισημαίνει ο κ. Καράογλου με αφορμή την εκδήλωση της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου στο Πανόραμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ