Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Δωρεά δύο συσκευών αναγνωστών σήμανσης ζώων στην ΕΛ.ΑΣ. από τον Δήμο Αμπελοκήπων

Στην δωρεάν παραχώρηση δύο συσκευών- αναγνωστών σήμανσης ζώων (scanner), στην Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα στο Α.Τ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης προέβη την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο Δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου.

Πρόκειται για δύο από τις συνολικά οκτώ συσκευές που έχει προμηθευτεί ο Δήμος στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων, με σκοπό τη διαπίστωση της ύπαρξης σήμανσης (microchip) στα ζώα συντροφιάς, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο Ν. 4830/2021.

Η δωρεάν παραχώρηση των παραπάνω συσκευών αναμένεται να διευκολύνει το ιδιαίτερα δύσκολο και επίπονο έργο της Ελληνικής αστυνομίας όσον αφορά τα ζώα συντροφιάς καθώς ταυτόχρονα θα συνδράμει και τον Δήμο σε θέματα που άπτονται των κοινών αρμοδιοτήτων  για τον έλεγχο και τη βεβαίωση των παραβιάσεων του άρθρου 35 του Ν. 4830/2021 (ενδεικτικά: παράλειψη σήμανσης ζώων από τους ιδιοκτήτες τους, μη τήρηση των κανόνων ευζωίας τους καθώς και των σχετικών υγειονομικών διατάξεων, κακοποίηση ή/και βάναυση συμπεριφορά προς ζώα κ.λ.π.).

Παρόντες εκ μέρους του Δήμου ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος σε θέματα Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γαβριήλ Παναγιωτίδης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής κα Αικατερίνη Πασχαλίδου.

Τις συσκευές παρέλαβαν ο Διοικητής του Α.Τ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Γεώργιος Τσιρογιάννης Υποδιευθυντής και ο Αρχιφύλακας κ. Παναγιώτης Γλάνιας Αρχιφύλακας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ