Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
25.4 C
Thessaloniki
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img

Σεμινάριο τεχνικών θεάτρου από τον Κώστα Γάκη

«Πλατφόρμες θεατρικής δημιουργικότητας» είναι ο  τίτλος του σεμιναρίου των τεχνικών θεάτρου που θα παραδώσει ο Κώστας Γάκης στη Θεσσαλονίκη στο Metropolitan the Urban Theater (Βασιλίσσης Όλγας 65 και Αλ. Φλέμινγκ 2) την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2022, 15.00-18.00.

Στο σεμινάριο αυτό θα διερευνηθεί με τρόπο παιγνιώδη και αυθόρμητο η δυνατότητα να μετεξελιχθούν κείμενα, ιστορίες, αφηγήσεις, όνειρα, μύθοι και τραγούδια σε θεατρική δράση σύμφωνα με τις αρχές του σωματικού και αφηγηματικού θεάτρου.

Παράλληλα μια σειρά από ασκήσεις θα βοηθήσουν στην απελευθέρωση των εκφραστικών μέσων και θα ενισχύσουν την ομαδικότητα, τον αυθορμητισμό και την αβίαστη συμμετοχή. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα μοιάζει σαν φυλή μαγικής συνέργειας, θεραπείας και απόδρασης από την σκληρή ή ανιαρή πραγματικότητα. Σε αυτή τη φυλή όλοι θα γίνουμε δάσκαλοι όλων, όλοι θα γίνουμε μαθητές όλων, όλοι θα συγκινήσουμε, θα εκπλήξουμε, θα εμπνεύσουμε θα αποδεχτούμε και θα υποδεχτούμε όλους.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους εκείνους που ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, τάξεως, καταβολών και πρότερης θεατρικής κατάρτισης επιθυμούν να πλουτίσουν το εκφραστικό τους λεξιλόγιο και να πάρουν κάποιες καλές, φρέσκες ιδέες για ένα θέατρο ανοιχτού δημιουργικού ορίζοντα, ανακαλύψεων ανθρώπινης ζεστασιάς και της ενσυναίσθησης.

Κάθε μέλος καλείται να φέρει δυο ιστορίες: μια δίλεπτη ιστορία συγκίνησης για έναν πρόγονο, συγγενή ή μέντορά του και μια δίλεπτη αστεία ιστορία (προσωπικού ρεζιλιού ή άλλη ευτράπελη/χιουμοριστική στιγμή)

 

Απαιτούμενα:

  • μαλακά ρούχα, όρεξη για ομαδική δουλειά, ανάγκη για ανθρώπινη ζεστασιά, διάθεση για εγκατάλειψη της σοβαροφάνειας και της τοξικότητας.

 

Απευθύνεται σε ηθοποιούς, επαγελματίες και ερασιτέχνες, σε εκπαιδευτικούς
και γενικά σε όποιον αγαπά τις ιστορίες και την ανθρώπινη ζεστασιά

 

 

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 15:00 – 18:00

 

Διάρκεια: 3 ώρες

 

Ελάχιστος αριθμός ατόμων: 15

 

Τιμή: 50 ευρώ

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6973896372

 

Αποστολή αιτήσεων για το σεμινάριο: seminariagaki@gmail.com

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ