Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Παραδόθηκαν από τον δήμο Θέρμης 14 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών του δήμου Θέρμης, στην πρόσκληση που απηύθυνε ο δήμος για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να καλυφθούν κάποιες πρώτες ανάγκες των ανθρώπων οι οποίοι επλήγησαν από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία. Σε χρονικό διάστημα μόλις μίας εβδομάδας συγκεντρώθηκαν περίπου 14 τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία παραδόθηκαν σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, στο περίπτερο 2 της ΔΕΘ, όπου με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ συγκεντρώνεται η βοήθεια από όλους τους δήμους της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης.

Στα είδη τα οποία παρέδωσε ο δήμος Θέρμης περιλαμβάνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί, βρεφικές τροφές και άλλες συσκευασμένες τροφές μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένα νερά και χυμοί), βρεφικές πάνες, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, είδη ρουχισμού, παπούτσια και είδη ατομικής υγιεινής.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος τονίζει ότι «η ανταπόκριση του πολιτών του δήμου Θέρμης για την παροχή βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία είναι συγκινητική και έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Αποτελεί, δε, και μια απόδειξη ότι η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός δεν γνωρίζει σύνορα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για παροχή βοήθειας».

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης δήλωσε από την πλευρά του ότι «όσο οι συνάνθρωποί μας θα μας έχουν ανάγκη η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης θα συνεχιστεί. Θέλω να ευχαριστήσω και τους εθελοντές του δήμου μας που διαθέτουν τον προσωπικό χρόνο τους, υποστηρίζοντας και αυτήν την προσπάθεια».

 

Έως τις 17 Φεβρουαρίου

Η προσπάθεια για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας θα συνεχιστεί έως την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και την ερχόμενη εβδομάδα θα παραδοθεί η δεύτερη αποστολή από πλευράς δήμου Θέρμης.

Οι πολίτες οι οποίοι ενδιαφέρονται και δεν πρόλαβαν να προσφέρουν τη βοήθειά τους μπορούν να απευθύνονται έως και την ερχόμενη Παρασκευή στα εξής σημεία:

  • Τα Γραφεία της Πολιτικής Προστασίας Θέρμης (στο 2οχιλιόμετρο Θέρμης Τριαδίου, οδός Γιώργου Κουγιάμη, κτίριο Οικονομικής Υπηρεσίας), πρωινές ώρες από τις 08.00 έως τις 15.00 και απογευματινές ώρες κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή από τις 18.30 έως 20.30.
  • Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Θέρμης καθημερινά πρωινές ώρες από τις 08:00 έως τις 14:00.
  • Τα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας Μίκρας στην Καρδία, απογευματινές ώρες κάθε Δευτέρα, Τετάρτη Παρασκευή και Κυριακή, από τις 18.30 έως τις 20.30.
  • Σε όλες τις κοινότητες του δήμου Θέρμης, καθημερινά, το πρωί από τις 08:30 έως τις 13:30 και το απόγευμα από τις 18.00 έως τις 20:30, ενώ την Κυριακή από τις 11:00 ως τις 13:00 και από τις 18:30 έως τις 20:30.

Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη λίστα ειδών πρώτης ανάγκης που εξέδωσε η ΚΕΔΕ, προκειμένου η βοήθεια που θα παραδοθεί να είναι όσο το δυνατόν πιο χρήσιμη, όσες και όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, καλούνται να συνεισφέρουν:

 

-Κουβέρτες, παπλώματα

-Σκηνές, υπνόσακους

-Μαξιλάρια

-Φακούς, φορτιστές

-Είδη ρουχισμού (μόνο κασκόλ, γάντια, σκούφοι, κάλτσες)

-Είδη υγιεινής και γυναικείας υγιεινής

-Πάνες παιδικές και τρίτης ηλικίας

-Συσκευασμένη ξηρά τροφή και παιδικές τροφές

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα της Πολιτικής Προστασίας  (2310478041), του Κοινωνικού Παντοπωλείου (231466691), ή με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνο Κουγιουμτζίδη στο 6972312198 και την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Κοινωνικής Πολιτικής Φανή Χατζηδημητρίου στο 6932761788.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ