Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
25.4 C
Thessaloniki
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img

Ξεκίνησε η κατασκευή του μεγάλου κλειστού γηπέδου στον Τρίλοφο του δήμου Θέρμης

Ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες οι εργασίες για την κατασκευή του νέου, μεγάλου κλειστού γηπέδου το οποίο κατασκευάζεται στη θέση «Βλάχος» της κοινότητας Τριλόφου, του δήμου Θέρμης. Πρόκειται για ένα κλειστό γυμναστήριο τύπου Τ11Β, χωρητικότητας περίπου 370 θεατών. Κατασκευάζεται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του δήμου, το οποίο βρίσκεται πλησίον του 2ου δημοτικού σχολείου Τριλόφου. Επιπλέον, στο έργο προβλέπεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με πεζοδρόμια, θέσεις πάρκινγκ και φυτεύσεις. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν περίπου στα 3,5 εκατ. ευρώ. Το συμβασιοποιημένο έργο ανήλθε τελικά στα 2.722.173,88 ευρώ, εκ των οποίων 600.000 προέρχονται από πόρους του προγράμματος «Φιλόδημος IΙ» και τα υπόλοιπα περίπου 2,1 εκατ. θα διατεθούν από ίδιους πόρους του δήμου Θέρμης.

Σημειώνεται ότι η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου επρόκειτο να ξεκινήσει τον Μάιο του 2022. Όμως, ο προσωρινός ανάδοχος δεν προσήλθε για να υπογράψει τη σύμβαση, επικαλούμενος την μεγάλη αύξηση στις τιμές των υλικών που μεσολάβησε από την προκήρυξη του διαγωνισμού έως την ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου. Ανάλογες αρνήσεις υπήρξαν και από άλλους έντεκα μειοδότες, έως ότου ο 13ος αναλάβει να κατασκευάσει το έργο.

Ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος βρέθηκε σήμερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στο σημείο όπου ξεκίνησαν οι εργασίες. Σε δηλώσεις του επισήμανε ότι «το έργο αυτό πέρασε από χίλια κύματα μέχρι να φτάσει η ώρα να βάλουν μπρος οι μπουλντόζες. Δυστυχώς, χάσαμε περίπου δέκα μήνες εξ αιτίας της άρνησης των εργολάβων να το αναλάβουν, μετά τις πράγματι σημαντικές αυξήσεις που σημειώθηκαν στο μεταξύ, στα οικοδομικά υλικά αλλά και στο κόστος ενέργειας. Έτσι, ενώ το έργο ήταν να ξεκινήσει τον Μάιο του 2022, χρειάστηκε να φτάσουμε στον Φεβρουάριο του 2023 για να αρχίσουν οι εργασίες». Ο δήμαρχος Θέρμης τόνισε, παράλληλα, ότι «με την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου, που αναμένεται σε ενάμισι χρόνο, πλέον και οι τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου Θέρμης, θα έχουν το δικό τους, μεγάλο κλειστό γυμναστήριο. Μέχρι σήμερα, κλειστά γήπεδα τέτοιου μεγέθους έχουμε στο Τριάδι, στο Νέο Ρύσιο και στα Βασιλικά. Τώρα θα έχει γήπεδο και η δημοτική ενότητα Μίκρας. Με τον τρόπο αυτό δίνουμε τη δυνατότητα στη νεολαία μας να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, ενώ βοηθούμε και τους αθλητικούς συλλόγους του δήμου μας να αναπτύξουν τα προγράμματά τους, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους νέους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ