Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Κριθαράκι με μύδια μαγείρεψε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, στη Μακεδονική Κουζίνα της 31ης Detrop

Το αγαπημένο φαγητό του αείμνηστου Πατέρα Επιφάνιου του Μυλοποταμινού, κριθαράκι με μύδια, επέλεξε για άλλη μια φορά να μαγειρέψει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, στο περίπτερο 15, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην 31η Detrop και 8η Oenos, όπου, έχει στηθεί για άλλη μια χρονιά, η γωνιά γευσιγνωσίας σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας – Culinary Professionals Greece, με σκοπό την προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με την βοήθεια μελών της Ένωσης, των σεφ Χρήστου Γκρέμου,  Αντώνη Μουστάκα και Μαρίνου Χονδρολίδη και της σεφ – συγγραφέως βιβλίων μαγειρικής Κικής Εμμανουηλίδου, ετοίμασε ένα πεντανόστιμο φαγητό που προσφέρθηκε στους επισκέπτες.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία της Περιφέρειας με την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, που συμπλήρωσε 10 χρόνια, και στην επιτυχημένη προσπάθεια προβολής της Μακεδονικής Κουζίνας σε όλο τον κόσμο, η οποία συνεχίζεται. Συνεχάρη τα μέλη της Ένωσης για τις επναλαμβανόμενες επιτυχίες στους διεθνείς αγώνες μαγειρικής και διαβεβαίωσε ότι η σχέση συνεργασίας, όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα αναβαθμιστεί.

Ο Περιφερειάρχης εξήρε και το ρόλο του  αντιπεριφερειάρχη αγροτικής οικονομίας κ. Σωτήρη Μπάτου, ο οποίος ήταν παρών και θαύμασε την δυνότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα στη μαγειρική, καθώς και τη συμαντική συμβολή των αρμόδιων στελεχών της Περιφέρειας.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματικών Μαγειρικής Ελλάδας , executive chef Χρήστος Γκότσης, δεξιά στο μικρόφωνο, με τον executive chef Αντώνη Μουστάκα, αριστερά

Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Στη γωνιά της Μακεδονικής Κουζίνας, στο Περίπτερο 15 της ΔΕΘ, οι Σεφ της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, ετοιμάζουν πεντανόστιμες συνταγές με τοπικά προϊόντα που προσέφεραν επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας. Η μια συνταγή διαδέχεται την προηγούμενη και οι επισκέπτες απολαμβάνουν μοναδικά πιάτα, καθ΄όλη τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης.

Από δεξιά οι σεφ Κατερίνα Πέτρου, Μαρίνος Χονδρολίδης, Κική Εμμανουηλίδου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος και μαθητής της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Σημαντική είναι η συμβολή της σεφ Κατερίνας Πέτρου και των μαθητών της, στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, που βρίσκονται πίσω από το στάντ και υποστηρίζουν τα μέγιστα τη δράση.

 

Στην κεντρική φωτογραφία του θέματος, από αριστερά: Χρήστος Γκρέμος, Απόστολος Τζιτζικώστας, Κική Εμμανουηλίδου, Αντώνης Μουστάκας, Μαρίνος Χονδρολίδης. Στην οθόνη διακρίνεται δεξιά και ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Μπάτος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ