Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Τρεις Εκδηλώσεις για τα Κούλουμα στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Με ένα αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι γεμάτο χορό, μουσική, άφθονο κρασί και τα πατροπαράδοτα νηστίσιμα εδέσματα, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου γιορτάζει τα Κούλουμα, προσκαλώντας τους δημότες να δώσουν το “παρών” στις τρεις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού για την Καθαρά Δευτέρα και στις δύο δημοτικές ενότητες του Δήμου.

Στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού η καθιερωμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική από το μουσικό σχήμα “Σαλονικιώτικο Τακίμι”, πολύ χορό και τραγούδι καθώς και δωρεάν διάθεση στο κοινό νηστίσιμων εδεσμάτων, λαγάνας και φασολάδας.

Στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου τα κούλουμα θα εορταστούν σε δύο σημεία. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Ελπίδος, όπου οι δημότες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις σαρακοστιανές γεύσεις που θα προσφέρονται και να γλεντήσουν υπό τους ήχους των “Χάλκινων της Γουμένισσας”. Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Προσκόπων, με το σαρακοστιανό τραπέζι να περιλαμβάνει τα καθιερωμένα εδέσματα της ημέρας με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν η Ομάδα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου καθώς και τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι.

Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων: 11.00 πμ

Στους χώρους όλων των εκδηλώσεων – πέραν των νηστίσιμων εδεσμάτων – θα διανέμεται δωρεάν κρασί.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ