Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Εφηβική παράσταση “Τeenage Love” από το Drama Club του Κολλεγίου Ανατόλια

Μετά την περσινή επιτυχία του έργου The playthatgoeswrong… Anatolia edition, το Drama Club, ο αγγλόφωνος θεατρικός όμιλος του Κολλεγίου Ανατόλια, παρουσιάζει την επινοητική παράσταση Teenage Love. Η παραγωγή ολοκληρώνεται με τις τρεις τελευταίες παραστάσεις στις 24, 25 και 26 Φεβρουαρίου 2023, στις 8:00 μ.μ., στο θέατρο Raphael του Κολλεγίου Ανατόλια.

Φέτος το Drama Club πρωτοτυπεί και ασχολείται με το επινοητικό θέατρο, μία μορφή θεάτρου, στην οποία η παράσταση προκύπτει από συνεργασία και αυτοσχεδιασμούς της ομάδας. Στο προσκήνιο έρχονται οι ίδιοι  οι πρωταγωνιστές της σχολική ζωής, δηλαδή οι έφηβοι μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι  ανεβαίνουν στη σκηνή για να μιλήσουν για τον εφηβικό έρωτα και τις πολλές όψεις του. Με χιούμορ, πίκρα, πάθος, θάρρος, τραγούδι, οι μαθητές αφηγούνται και εξερευνούν τις εκφάνσεις και το πρόσωπο του εφηβικού έρωτα όπως τους παρουσιάζεταιστο πραγματικό και φαντασιακό επίπεδο, με απόλυτο τρόπο, με σύγχυση, μοναχικά, ασπρόμαυρα ή  με άπειρα χρώματα.

Το κείμενο της παράστασης επινοήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες του ομίλου με τη βοήθεια και καθοδήγηση του συμβούλου – καθηγητή Βαγγέλη Μανιτάκη. Μέσα από αυτοσχεδιαστικές δράσεις, τραγούδια, λογοτεχνικά κείμενα, ημερολόγια, αναμνήσεις, ποιήματα, οι μαθητές και οι μαθήτριες αντικρύζουν και συνδιαλέγονται με την εικόνα του εφηβικού έρωτα, και, παράλληλα, προκαλούν το ενήλικο κοινό να ανατρέξει στα εφηβικά χρόνια και να ανακαλέσει τις δικές του εμπειρίες.

Το λιτό σκηνικό και τα κοστούμια είναι της Χριστίνας Δουρής, η μουσική επιμέλεια και διδασκαλία των τραγουδιών της Έφης Ράτσου και των μαθητών/τριών της.

Ο αγγλόφωνος θεατρικός όμιλος του Κολλεγίου ανεβάζει έργα του διεθνούς ρεπερτορίου τα τελευταία 44 χρόνια και έχει αποτελέσει φυτώριο πολλών γνωστών ηθοποιών. Μεταξύ των έργων που έχει ανεβάσει είναι το Σικάγο, Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουεϊ, Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, Όπερα της Πεντάρας, The PlayThat Goes Wrong… Anatolia Edition κ.α.

 

Παραστάσεις: 24, 25, 26 Φεβρουαρίου 2023

Έναρξη παραστάσεων:  8:00 μ.μ.

Θέατρο Raphael Hall, Κολλέγιο Ανατόλια

Πληροφορίες: Γραφείο Εξωσχολικών Δραστηριοτήτων

τ. 2310 398373 & 2310 398328 (Δ-Π 08:30 – 15:00)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ