Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΑΠΘ

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη συνεδρίασή του με αριθμό 230/23-2-2023, ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τα εξής:

Α. Να δρομολογηθεί άμεσα η θέσπιση ενός νέου μισθολογίου των μελών Δ.Ε.Π., σε συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθών στα προ Αυγούστου 2012 επίπεδα, με την οποία κρίθηκε, εκ νέου, ότι το μισθολόγιο των πανεπιστημιακών είναι αναντίστοιχο με το δημόσιο λειτούργημά τους.

Β. Να προβλέψει τις πιστώσεις που απαιτούνται στους προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων για την καταβολή μισθολογικών διαφορών σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων σε όσους/ες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.

Γ. Να προχωρήσει στην καταβολή των μισθολογικών διαφορών που προκύπτουν μετά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναδρομικά προς όλα τα μέλη Δ.Ε.Π., ανεξαρτήτως αν προσέφυγαν ή όχι στη δικαιοσύνη, για λόγους ισονομίας.

Δ. Να αυξηθεί περαιτέρω η κρατική χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι αυξημένες λειτουργικές τους ανάγκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ