Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Το σύνολο Jove Nata Ensemble στο Κέντρο Πολιτισμού Ασβεστοχωρίου

Το σύνολο Jove Nata Ensemble υπό τη μουσική Διεύθυνση του Μιχάλη Τραχαλιού θα παρουσιάσει έργα των Mozart, Sibelius, Mendelssohn & Nielsen στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κυριακάτικα Matinee» στην αίθουσα πολιτισμού του Ασβεστοχωρίου, την Κυριακή 5 Μαρτίου, ώρα 12.00′. Είσοδος Ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

W.A.Mozart, Μικρή Νυχτερινή, KV 525, πρώτο μέρος , 7′

Jean Sibelius, Andante Festivo, 4′

Jean Sibelius, Impromptu for strings, 6′

Fellix Mendelssohn, String Symphony No. 10 in B minor, 10′

Carl Nielsen, Little Suite Op.1, 15′

 

Το σύνολο Jove Nata Ensemble είναι μια ορχήστρα εγχόρδων με βάση την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Αποτελείται από νέους και νέες μουσικούς, και έχει σαν βασικό παρονομαστή των δράσεων του, την νιότη, την δημιουργία και την φρεσκάδα που χαρακτηρίζεται από την ηλικία των συμμετεχόντων. Μαέστρος και ιδρυτής της ορχήστρας είναι ο Μιχάλης Τραχαλιός. Το σύνολο είναι ensemble in residence του Δημοτικού Ωδείου Πυλαίας-Χορτιάτη για το 2021-2023.

Το ρεπερτόριο της ορχήστρας συμπεριλαμβάνει κομμάτια συνθετών που εκτείνονται από το μπαρόκ μέχρι τον 20ο αιώνα όπως τους: EdwardElgar, GustavHolst και CarlNielsen, W.A.Mozart, BellaBartok, GiacomoPuccini, PiotrIlyichTchaikovsky, DmitriShostakovich και JeanSibelius.

Η ορχήστρα έχει ήδη αρκετές συναυλίες στο ενεργητικό της με την κορυφαία να είναι η πρωτότυπη χορευτική παράσταση Τα Φύλλα που Έμειναν, που παρουσιάστηκε στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης με αφορμή το Ολοκαύτωμα του ομώνυμου χωριού  σε σύμπραξη με την ομάδα χορού κράμα. Άλλη αξιοσημείωτη στιγμή της ορχήστρας ήταν η συμμετοχή της στο MusicDiaries International MusicFestival όπου συνέπραξε με τον MarcinMarkowicz (concertmaster στην Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Βαρσοβίας) και την DanutaAugustin (αναπλ. Καθηγήτρια στην KrzysztofPendereckiAcademy of Music στην Κρακοβία). Η ορχήστρα συστήθηκε στο ευρύ κοινό της πόλης με μια soldout συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» στις 4 Δεκεμβρίου του 2022 όπου ερμήνευσε την αριστουργηματική Σερενάτα για Έγχορδα του PiotrIlyichTchaikovsky και την λεπτεπίλεπτη συμφωνία αριθμός 29 σε Λα μείζονα του W.A. Mozart.

Παρά το καθιερωμένο «κλασικό» ρεπερτόριο, το σύνολο JoveΝata έχει σκοπό να αναδείξει Έλληνες σύγχρονους συνθέτες και μουσικούς και αναζητεί να επεκταθεί και σε άλλα είδη μουσικής.

Ο Μιχάλης Τραχαλιός γεννήθηκε στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Σπούδασε σύνθεση στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απ’ όπου και αποφοίτησε αριστούχος. Παράλληλα, παρακολουθούσε μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας με τον Μιχάλη Οικονόμου και την Αθανασία Κυριακίδου. Συνέχισε τις σπουδές του στην διεύθυνση ορχήστρας, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο πολιτειακό  πανεπιστήμιο του WisconsinMilwaukee στις ΗΠΑ όπου εισήχθη αποσπώντας πλήρη υποτροφία καθώς και την θέση του βοηθού μαέστρου στην UWMSymphonyOrchestra. Επίσης διετέλεσε υπεύθυνος του γραφείου της UWMSymphonyOrchestra και βοηθός καθηγητή στην κατεύθυνση του πιάνου.  Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο πανεπιστήμιο του WisconsinMilwaukee, απέσπασε την υποτροφία του ιδρύματος Gerondelis για εξαιρετική ακαδημαϊκή απόδοση.

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας σε Ελλάδα, Πορτογαλία, και Μάλτα και έχει διακριθεί με το τρίτο βραβείο στο δεύτερο παγκόσμιο σεμινάριο και διαγωνισμό διεύθυνσης ορχήστρας που διοργανώθηκε από την OreiasandCascaisChamberOrchestra.

Είναι δημιουργός και μαέστρος της ορχήστρας εγχόρδων JoveNataEnsemble (ensembleinresidence του Δημοτικού Ωδείου Πυλαίας-Χορτιάτη για το 21-23) η οποία απαρτίζεται από νέους και ταλαντούχους μουσικούς της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης και έχει αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια από τις εμφανίσεις της. Επίσης, είναι υπεύθυνος των ορχηστρικών συνόλων στο Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας-Χορτιάτη για το ακαδημαϊκό έτος του 22-23.

Συμμετείχε ως προσκεκλημένος μαέστρος με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης στο RedBullSymphonic με πρωτότυπες ενορχηστρώσεις του Ευάγγελου Τζίμκα πάνω στη μουσική του 12ου Πίθηκου. Έπειτα από προκήρυξη, συνεργάστηκε με την CamerataJunior (ensembleinresidence του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών), και έχει συμπράξει με ορχήστρες της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως τις: Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, UWMSymphonyOrchestra, MDWOrchestra, MOYSA, BigBandofNorthernGreece, OreiasandCascaisChamberOrchestra.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ