Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
20.5 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_img

Στα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος αφιερώνεται η αυριανή συναυλία της Κ.Ο.Θ.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο τριήμερο Εθνικό Πένθος αφιερώνοντας την αυριανή της συναυλία ‘Συμφωνία της Άνοιξης’ στα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος των δύο τρένων στα Τέμπη. Το πρόγραμμα της συναυλίας θα τροποποιηθεί με την προσθήκη του ‘Adagioforstrings’ του Σάμουελ Μπάρμπερ στη θέση των ‘Χορών της Γκαλάντα’, ενώ η συμφωνία του Σούμαν παραμένει ως φόρος τιμής στην πλειοψηφία των θυμάτων που έφυγαν τόσο νέοι από τη ζωή. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας δεν θα επιτρέπονται χειροκροτήματα.

Η σχετική ανακοίνωση του Διευθυντή της Κ.Ο.Θ. Σίμου Παπάνα αναφέρει σχετικά:

Αγαπητοί φίλοι,

Εμείς, η οικογένεια της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, συγκλονισμένοι, επιθυμούμε να σάς μεταφέρουμε την απέραντη θλίψη μας για την ανείπωτη τραγωδία που συντάραξε τη χώρα μας, εκφράζοντας τα βαθιά μας συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν, τις ευχές μας για εύκολη και γρήγορη ανάρρωση προς τους τραυματισμένους και την συμπαράστασή μας τους διασώστες και όλους τους ανθρώπους που δίνουν αυτήν τη στιγμή μάχη να πετύχουν ό,τι καλύτερο μπορούν σε αυτήν την τόσο δύσκολη στιγμή.

Η μουσική έχει υπάρξει κατά την ιστορία της κοινωνός όχι μόνο χαράς, αλλά όλων των συναισθημάτων, συμπορευόμενη με τον ανθρώπινο πόνο, την θλίψη, την αγωνία, τον φόβο, την απόγνωση, την απώλεια. Η μουσική αποτελεί το έσχατο καταφύγιο της ανθρώπινης ψυχής όταν όλα έχουν χαθεί. Έχοντας επίγνωση του δύσκολου αυτού ρόλου μας, εμείς στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα είμαστε παρόντες την Παρασκευή 3 Μαρτίου, τροποποιώντας την συναυλία μας όπως αρμόζει, και αφιερώνοντάς την στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας. Οι χοροί της Γκαλάντα θα αντικατασταθούν από το Adagio του SamuelBarber. Η συναυλία θα διεξαχθεί χωρίς διάλειμμα και ζητούμε από τους ακροατές μας να μην χειροκροτήσουν καθ’ όλη τη διάρκειά της, αφήνοντας τη μουσική να ηχήσει ανάμεσα στη σιωπή. Η συμφωνία της Άνοιξης του RobertSchumann θα αφιερωθεί στους άδικα χαμένους νέους ανθρώπους που ονειρεύτηκαν την άνοιξη χωρίς να προλάβουν να την ζήσουν, ακριβώς όπως και ο συνθέτης της. Τα μουσικά άνθη της συμφωνίας του Schumann θα είναι τα άνθη που θα αποθέσει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης προς τιμήν των συνανθρώπων μας που χάθηκαν πρόωρα.

Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Αιμοληψίας του Nοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2023

ώρα 21:00

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (Μ2)

Πιάνο: Λόλα Τότσιου

Διεύθυνση ορχήστρας: Κορνήλιος Μιχαηλίδης

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

 

Πρόγραμμα:

ΣάμουελΜπάρμπερ (1910-1981): Αντάτζιο για έγχορδα

ΓκαλίναΟυστβόλσκαγια (1919-2006): Κοντσέρτο για πιάνο, έγχορδα και τύμπανα (1946)

Ρόμπερτ Σούμαν (1810-1856): Συμφωνία αρ.1 σε σι ύφεση μείζονα, έργο 38 (“της Άνοιξης”)

 

Παραγωγή: Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Σε συνεργασία με τον Ο.Μ.Μ.Θ.

 

Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία: 15€
Θεωρεία/Εξώστης: 10€
Μειωμένο: 5€

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:
Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, ΑμεΑ, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Μέλη Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ

 

Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ.

Λ. Νίκης 73

Τηλ. 2310236990

Ώρες λειτουργίας: 8:00-15:00

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: www.tsso.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ