Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης & Παγκόσμια ημέρα Θεάτρου, στον Δήμο Παύλου Μελά

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης & Παγκόσμια ημέρα Θεάτρου, στον Δήμο Παύλου Μελά

Ποιητικό – Θεατρικό Αναλόγιο, διοργανώνει ο Δήμος Παύλου Μελά με θέμα Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας και πάλι Άνοιξη, βασισμένο στις ποιητικές συλλογές Βραχνή βροχή της Ολυμπίας Σταύρου & Κατάστηθος ανέμων του Σπύρου Λαζαρίδη, την Τρίτη 21 Μαρτίου και  Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 , ώρα 21:00΄, στο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης (Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη).

 Θέατρο και Ποίηση εναλλάσσονται και εμπεριέχονται 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ποίηση: Σπύρος Λαζαρίδης, Ολυμπία Σταύρου

Σύνθεση κειμένου-Σκηνοθεσία: Θεανώ Αμοιρίδου

Μουσική: Γιώργος Κολοβός

Ενδυματολογική επιμέλεια: Νίκος Καραγιαννίδης, Μιχάλης Τσόκλης

Φωτισμοί-Μακιγιάζ: Ολυμπία Λαζαρίδου

Βοηθοί σκηνοθέτριας: Μελίνα Γαλέα, Λεονή Νικολαίδου

Mίξη ήχου: Πάρης Βασιλειάδης

Τεχνική υποστήριξη: Πάρης Βασιλειάδης, Μάκης Μαριάδης

Σχέδιο-Επεξεργασία φόντου/Αφίσα: Bonslie

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

Ελένη Βαβουλίδου, Νίκη Δατσογιάννη, Ελένη Δημοπούλου, Τζένη Κετεγενίδου, Μαρία Λαμπριανίδου, Φωτεινή Παπαδοπούλου, Γιώργος Στρέμπλης, Δημήτρης Τσακίρης, Άννα Χατζηβασιλειάδου.

 

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παράσταση είναι μία απόπειρα της Θεατρικής Ομάδας του Δ. Παύλου Μελά αφενός να μεταφέρει στη σκηνή το ποιητικό σύμπαν δύο αξιόλογων ποιητών και αφετέρου να γνωρίσει βαθύτερα το έργο λογοτεχνών που ζουν, εργάζονται και δημιουργούν στην περιοχή μας.

Το δρώμενο αυτό, που βασίζεται στις δύο πρόσφατες ποιητικές συλλογές, Βραχνή βροχή της Ολυμπίας Σταύρου και Κατάστηθος ανέμων του Σπύρου Λαζαρίδη, επιχειρεί να αποδώσει το λόγο των ποιητών στη σκηνή μέσα από τη θεατρική συνθήκη και ατμόσφαιρα.

Ένας θίασος και ένα ταξίδι μέσα στον χωρο-χρόνο, όπου η μνήμη, ο έρωτας, ο θάνατος, η δημιουργία, η μοναξιά, ο εγκλεισμός, η φθορά και η αναγέννηση αποκτούν το δικό μας πρόσωπο και σώμα μέσα στο αέναο ταξίδι των εσωτερικών μας εποχών, μέσα στον κύκλο της ζωής.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμήμα Πολιτισμού,Τηλ: 2313302 835, 938, 833

www.pavlosmelas.gr, e-mail:grpol@pavlosmelas.gr