20 Μαρτίου 2023, Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης & Γιορτή Γαλλοφωνίας

20 Μαρτίου 2023, Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης & Γιορτή Γαλλοφωνίας

H Action Αrt γιορτάζει σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης και τη Γιορτή Γαλλοφωνίας με αφηγήσεις παραμυθιών.

“Η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης είναι μια  αφορμή  να συνδεθούμε με την καρδιά μας, τη συλλογική μνήμη, την ιστορία της ανθρωπότητας, τη σοφία της ανθρώπινης ύπαρξης, επικοινωνώντας  με τον αρχαιότερο τρόπο επικοινωνίας, την αφήγηση, που ενώνει  ανθρώπους και πολιτισμούς ανά τους αιώνες. Σας περιμένουμε διαδικτυακά, ζωντανά και δια ζώσης!”, αναφέρουν οι διοργανωτές.

 

Δευτέρα  20 Μαρτίου, 18:00

Παραμύθια που σε ταξιδεύουν

Παραμύθια, ιχνηλάτες της αλήθειας και της ελευθερίας σε δύσκολους καιρούς!

20 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα αφήγησης και Γιορτή  Γαλλοφωνίας , 3 αφηγητές, 3 χώρες  αφηγούνται ιστορίες  που οδηγούν από την άβυσσο στο φως, από τον φόβο στην ελευθερία και  τη συνειδητή επιλογή.

Σε ζωντανή διαδικτυακή αφήγηση,3 αφηγητές από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Αρμενία ,η Ροδάνθη Δημητρέση, ο JeanPorcherot, η ChristineHakobyan.

Για τον σύνδεσμο απευθυνθείτε στο 2310 266857, www.action-art.gr

 

Παρασκευή  17 Μαρτίου, 18:00, στη Βιβλιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου,

«Το γέλιο του βατράχου, ο Ουατού και το φτερό του παπαγάλου»

Τι λένε τα ζώα όταν συναντιούνται; Πως έχασε το φτερό του ο παπαγάλος;  Ποιος σκόρπισε τα  πολύχρωμα πουλιά ; Πως έπεσε ο ουρανός  πάνω στη Μιμή;  Ποιος γαργάλησε τον βάτραχο ;  Πως νίκησε ο κόκορας τα άγρια θηρία; Αυτές  και άλλες πολλές ιστορίες αφηγούνται τα ζώα του δάσους …

Η αφηγήτρια Ροδάνθη Δημητρέση θα αφηγηθεί παραμύθια από τις 4 γωνιές του κόσμου και η Γιούλα Μιχαήλ θα συνοδεύσει  τα παραμύθια με πρωτότυπους μουσικούς αυτοσχεδιασμούς και τραγούδια.

Για παιδιά 5-8 χρονών

Ελεύθερη είσοδος

Η προεγγραφή είναι απαραίτητη: https://forms.gle/5DyZj8HohAQ6XF4KA