Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Παρουσίαση του βιβλίου «Κάθε Κυριακή την ίδια ώρα» της Τζίνας Ψάρρη στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια”

Το βιβλίο της Τζίνας Ψάρρη με τίτλο «Κάθε Κυριακή την ίδια ώρα» (εκδόσεις Υδροπλάνο) θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου, ώρα 19.00΄ στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα).

Ομιλήτρια:

Στελίνα Μαργαριτίδου, δημοσιογράφος – συγγραφέας

Συντονισμός και ανάγνωση αποσπασμάτων:

Βούλα Παπατσιφλικιώτη, δημοσιογράφος – συγγραφέας

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από τους:

Αναστασία Πίπη, κανονάκι, τραγούδι

Ιγνάτιο Φιλιανό, κιθάρα

Χορεύει τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου

«Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος»

Είσοδος Ελεύθερη

 

Σχετικά με το βιβλίο:

“Αγάπη. Με την απίστευτη ικανότητα να βαυκαλίζεται πως μπορεί να κάνει πραγματικότητα κάθε επίπλαστο όνειρο. Μάταιη αγάπη, σχεδόν ανήθικη, ένας αρλεκίνος με φλογάτη μύτη που επιδίδεται σ’ ένα θεατρικό γοητευτικών επιθυμιών. Όχι, η αγάπη δεν είναι η απάντηση σε όλα, όπως λένε τα τραγούδια. Ο άνθρωπος είναι, ακριβώς όπως το είπε ο ποιητής. Ο άνθρωπος, που ποτέ δεν δείχνει ολόκληρο τον εαυτό…”
Σμύρνη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη. Διαφορετικές ζωές, ίδια αγγίγματα οδύνης και ευτυχίας. Κάθε Κυριακή την ίδια ώρα, η Γίτσα πίνει τον καφέ της, όπως ακριβώς έκαναν κάποτε και οι γονείς της. Σκέψεις, δάκρυα, χαρά και νοσταλγία συνθέτουν το καϊμάκι του μερακλίδικου ελληνικού, με μόνιμη συντροφιά τα σκαμπανεβάσματα της μοίρας, που πλέκουν το νήμα της ζωής μέσα από ένα συνονθύλευμα χαρμολύπης. Η ανάγκη για επιβίωση, η κινητήριος δύναμη που θέτει τα γρανάζια της ψυχής σε λειτουργία, και η αγαπημένη της συνήθεια, η αφορμή για να δραπετεύει με τον νου σ’ έναν κόσμο καλύτερο.
Μια ιστορία για την αγάπη, το άλγος και την απώλεια σε όλες τους τις μορφές, ποτισμένη με μυρωδιές, γεύσεις και νότες. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ