Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
17.4 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
spot_img

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας – Εκδήλωση στην Καλαμαριά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και σύνθημα “Υγεία για Όλους”, το ΚΕΠ Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων, το Κέντρο Συμβουλευτικής για θέματα Διατροφής, το Κοινωνικό Φαρμακείο και ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια του Δήμου Καλαμαριάς, σε συνεργασία με την 4 η ΥΠΕ και το Κέντρο Υγείας 25 ης Μαρτίου θα πραγματοποιήσουν, την Πέμπτη 6 Απριλίου, από τις 10:00- 13:00, σε συγκεκριμένο χώρο στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Δημαρχείο) και στον πεζόδρομο μπροστά από το Δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»:

α) δωρεάν έλεγχο χοληστερίνης

β)  κατευθυντήριες οδηγίες διατροφής από τη Διατροφολόγο κα Ευσταθία Παπαϊωάννου

γ) δωρεάν  έλεγχο μνήμης,  με τη χρήση εξειδικευμένων νευροψυχολογικών δοκιμασιών

δ) ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα ψηφιακής μαστογραφίας «Φώφη Γεννηματά». Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση, η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση. Ενεργή συμμετοχή στις διεργασίες της δράσης θα λάβουν τα παιδιά  που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου ειδικότητας Νοσηλευτικής, του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς.

«Το Υγεία για όλους» δεν είναι απλώς ένα σύνθημα, αλλά αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί ο Δήμος Καλαμαριάς», επισημαίνει ο Δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

«Η Αντιδημαρχία μας έχει μία σειρά από δράσεις με στόχο την επίτευξη του στόχου μας, που είναι η Υγεία για Όλους» τονίζει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων, Εύα Ντόντη-Μπανιώρα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, του οποίου το Δίκτυό μας (ΕΔΔΥΠΠΥ)  είναι μέλος, εορτάζει φέτος τα 75 χρόνια από την ΄Ιδρυσή του και αφιερώνει αυτήν την ημέρα στον Παγκόσμιο Στόχο και στην μεγάλη Πολιτική “Υγεία για ΄Ολους”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ