Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Νήπια τρέχουν μαζί με μέλη των ΚΑΠΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Δύο αθλητικές δράσεις με… ξεχωριστές παρουσίες διοργανώνουν αύριο και μεθαύριο το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Μέλη των τμημάτων Γυμναστικής των ΚΑΠΗ και μαθητές και μαθήτριες νηπιαγωγείων θα τρέξουν αύριο Πέμπτη 6 Απριλίου, στις 10.30 π.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη και την Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 10.30 π.μ. στο Γυμναστήριο του 3ου & 6ου Δημοτικών Σχολείου Συκεών.

Το μήνυμα της διαγενεακής δράσης είναι «Η Άθληση είναι Υγεία για όλες τις ηλικίες» και θα το στείλουν από κοινού παππούδες και γιαγιάδες με τα εγγόνια τους τιμώντας εμπράκτως την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7 Απριλίου).

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

H Παγκόσμια Ημέρα Υγείας τιμάται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου που είναι η ημερομηνία ίδρυσης, το 1948, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Πρόκειται για το εξειδικευμένο όργανο του ΟΗΕ για θέματα Υγείας που επιδιώκει να εστιάσει την παγκόσμια προσοχή σε επείγουσες ενέργειες που απαιτούνται για να διατηρήσουμε την υγεία του πλανήτη και των ανθρώπων του.

Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι περισσότεροι από 13 εκατομμύρια θάνατοι σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο οφείλονται σε περιβαλλοντικά αίτια που μπορούν να αποφευχθούν, με την κλιματική κρίση να αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για την υγεία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, ενώ τουλάχιστον το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού εξακολουθεί να μην έχει πλήρη κάλυψη βασικών υπηρεσιών υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ