Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Διαγωνισμός φωτογραφίας Photometria Awards

Ο καθιερωμένος διαγωνισμός μεμονωμένης φωτογραφίας Photometria Awards είναι εδώ για 15η συνεχή χρονιά, το 2023, με θεματική: Emerging Roots και Διάρκεια: 1.4 – 31.5.2023.

Η φωτογραφία ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένη με την μνήμη. Ιδίως στις αρχές του μέσου μία φωτογραφία όχι μόνο επανέφερε στη μνήμη μας αγαπημένα πρόσωπα, αλλά πολλές φορές τα αντικαθιστούσε ως φυσική παρουσία. Έχοντας την εικόνα κάποιου είχες την αίσθηση πως αυτός βρίσκεται ακόμη μαζί σου. Μέσω της φωτογραφίας μία στιγμή διατηρείται για πάντα. Είναι αυτή που πολλές φορές μας κρατά σε σύνδεση με τις ρίζες μας, με το παρελθόν μας και που όποτε χρειάζεται μας βοηθά να αναδημιουργήσουμε φαντασιακά στιγμές που πέρασαν. Οι μνήμες που διατηρούνται είναι η ταυτότητά μας και όταν αυτές οι μνήμες αναδύονται στο σήμερα, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν με στόχο τη γνώση και την εξέλιξη. Προσοχή όμως στην παραμνησία, καθώς δεν είναι όλα πάντοτε όπως νομίζουμε!

Η φετινή θεματική του Photometria International Photography Festival “Emerging Roots”, σας προσκαλεί να μάθετε από το παρελθόν, τις ρίζες και τις μνήμες σας. Να το αναδείξετε, να το θυμηθείτε και να δημιουργήσετε ένα καλύτερο παρόν κι ένα ακόμη καλύτερο μέλλον. Ας γίνουν οι αναδυόμενες ρίζες μας, μοχλοί για έναν καλύτερο κόσμο.

Διαγωνισμός: Photometria Awards 2023 μπορείτε να συμμετέχετε με μία φωτογραφία.
Τα αποτελέσματα των 25 καλύτερων φωτογραφιών θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο και η έκθεσή τους θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στο πλαίσιο της 15ης διοργάνωσης του Photometria International Photography Festival.
Η έκθεση των 25 καλύτερων φωτογραφιών του διαγωνισμού Photometria Awards 2023 θα συνεχίσει το ταξίδι της μετά τη λήξη του φεστιβάλ.

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
https://www.photometria.gr/diagonismoi/photometria-awards/

1o Βραβείο: 500€

– Επιπροσθέτως, ένας από τους τρεις διακριθέντες αποκτά την ευκαιρία να συμμετέχει στην επόμενη διοργάνωση με ατομική έκθεση.

Τα αποτελέσματα των 3 νικητών θα ανακοινωθούν με την έναρξη του φεστιβάλ.

 

Self-portrait, Havana, Cuba, 2000 © Martin Parr Collection / Magnum Photos
Ο Martin Parr είναι ένας από τους πιο γνωστούς φωτογράφους ντοκουμέντου της γενιάς του.
Με περισσότερα από 100 βιβλία δικής του έκδοσης και άλλα 30 επί την επιμέλειά του, η φωτογραφική του κληρονομιά έχει ήδη εδραιωθεί.

Ο Parr ενεργεί επίσης ως επιμελητής και συντάκτης. Έχει επιμεληθεί δύο φεστιβάλ φωτογραφίας, το Arles το 2004 και το Brighton Biennial το 2010. Πιο πρόσφατα, ο Parr επιμελήθηκε την έκθεση Barbican, Strange and Familiar.

Ο Parr είναι μέλος του πρακτορείου Magnum από το 1994 και ήταν Πρόεδρος από το 2013 έως το 2017. Το 2013 ο Parr διορίστηκε καθηγητής φωτογραφίας στο Πανεπιστήμιο του Ulster.

Το έργο του Parr έχει συλλεχθεί από πολλά σημαντικά μουσεία, όπως το Tate, το Pompidou και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

Ο Martin Parr ίδρυσε το Ίδρυμα Martin Parr το 2017.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ