Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Δημήτρης Μαραμής “Από τον σκοτεινό έρωτα στον Ερωτόκριτο” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής πέντε χρόνια μετά τη μεγάλη επιτυχία του μιούζικαλ Ερωτόκριτος επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζονταςγια πρώτη φορά μέρη από τα σημαντικότερα μουσικά έργα του με τίτλο “ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΕΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ”.  Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με την ΜΟΥSA την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μούσα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, με ερμηνευτές το  Μάριο Φραγκούλη, το Θοδωρή Βουτσικάκη, σε μουσική διεύθυνση κι ενορχήστρωση του Θοδωρή Παπαδημητρίου,  με το συνθέτη στο πιάνο και τη συμμετοχή των ταλαντούχων τραγουδιστών Ελένης Δημοπούλου, Μέλας Γεροφώτηκαι Νίκου Κύρτσου.

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023, 20:30

ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1

 

O διεθνούς καταξίωσης Μάριος Φραγκούλης, ήταν ο πρώτος πουερμήνευσε και ηχογράφησε ολόκληρο τον κύκλο τραγουδιών του Δημήτρη Μαραμή, Σκοτεινός Έρωτας σε ποίηση Φ. Γκ. Λόρκα στη SonyClassical, ενώ οΘοδωρής Βουτσικάκης συνδέθηκε με το συνθέτη καλλιτεχνικά από την πρώτη του εμφάνιση στην ελληνική δισκογραφία με την Αισθηματική ηλικία και κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα μουσικοθεατρικά έργα του συνθέτη Ερωτόκριτος, Στοιχειωμένοι και Καπετάν Μιχάλης.

 

Οι ερμηνευτές Ελένη Δημοπούλου, ΜέλαΓεροφώτηκαι Νίκος Κύρτσος, είναι σταθεροί συνεργάτες του συνθέτη καθώς με το εξαιρετικό της ταλέντο έχουν δώσει μοναδικές ερμηνείες στα έργα του.

 

Στη συναυλία “Από τον σκοτεινό έρωτα στον Ερωτόκριτο” θα παρουσιαστεί μια επιλογή από σημαντικά έργα, που καλύπτουν σχεδόν είκοσι χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργικής διαδρομής του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή (2004-2023). Μεταξύ άλλων από την όπερα Ελευθέριος Βενιζέλος (ανάθεση Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου 2023), τα μιούζικαλ Ερωτόκριτος (ανάθεση Εθνικής Λυρικής Σκηνής 2017),  Στοιχειωμένοι (ανάθεση Μεγάρου Μουσικής Αθηνών 2019) και τη λαϊκή όπερα Καπετάν Μιχάλης (ανάθεση Περιφέρειας Κρήτης 2021) αλλά και της δισκογραφικές του δουλειές Σκοτεινός Έρωτας σε ποίηση ΦεδερίκοΓκαρθία Λόρκα (2004) και Αισθηματική Ηλικία (2014).

 

Μια μουσική διαδρομή του συνθέτη με πρώτη ύλη τον πλούτο των συνθέσεών του και των διαχρονικών στίχων, που έχει μελοποιήσει, με την συμμετοχή της πολύ υψηλού επιπέδου Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων MOΥSAτου Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και του μαέστρου και  ενορχηστρωτή Θοδωρή Παπαδημητρίου.

 

Στη μνήμη της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του SaniFestival:

Όλγας Ταμπουρή – Μπάμπαλη

Δημήτρης Μαραμής (αριστερά)Σύνθεση, Πιάνο

Θοδωρής Παπαδημητρίου (δεξιά): Ενορχήστρωση, Μουσική διεύθυνση

 

Ερμηνευτές:

Μάριος Φραγκούλης

Θοδωρής Βουτσικάκης

και οι:

Ελένη Δημοπούλου

ΜέλαΓεροφώτη

Νίκος Κύρτσος

 

MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η MOYSA –Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε από τον ΟΜΜΘ τον Μάρτιο του 2015 με πρωτοβουλία του διεθνούς πιανίστα και τότε Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισμού, Γιώργου – Εμμανουήλ Λαζαρίδη, και με ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Μέχρι σήμερα η MOYSA έχει συνεργαστεί με τους Αρχιμουσικούς Yuri Azevedo, Ζωή Ζενιώδη, Γεώργιο Βράνο, DanieleGatti, Dr. DariuszMikulski, Βλαδίμηρο Συμεωνίδη, SamiMatus, Μίλτο Λογιάδη, Μιχάλη Οικονόμου κ.ά. Έχει συμπράξει με προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής όπως οι Λεωνίδας Καβάκος, Διονύσης Σαββόπουλος, Vladimir Mendelssohn, Barbara Hendricks, Σίμος Παπάνας κ.ά., καθώς και με σημαντικές ορχήστρες ανάμεσα στις οποίες οι Prague Symphony Orchestra, Cameristi del Teatro alla Scala, Royal Concertgebouw Orchestra, European Union Youth Orchestra (EUYO), Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης κ.ά.

Τιμές εισιτήριων

30€, 25€, 20€, 15€, 10€

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
25ης Μαρτίου και Παραλία
Τηλέφωνο: 2310 895 800
Email: info@tch.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ