Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
24.5 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
spot_img

aStrem: synergy meeting vol.3 στον χώρο Vitruvian Thing

H Die Wolke art group διοργανώνει την 3η συνάντηση συνέργειας Stream, όπου χορευτές και μουσικοί συμπράττουν με χρήση διαδραστικής τεχνολογίας. Συστήματα αισθητήρων, δίνουν πληροφορίες για την κίνηση των χορευτών στους μουσικούς σε πραγματικό χρόνο, για τη δημιουργία ή διαμόρφωση του ήχου. Την Παρασκευή 21 Απριλίου, στις 21.00 και στις 22.00 (δύο παραστάσεις)
στον χώρο Vitruvian Thing.

Στο vol.3, προσκεκλημένη είναι η χορεύτρια Δανάη Χριστακάκου, που θα συμπράξει με τη χορογράφο και χορεύτρια Δροσιά Τριαντάκη και τον μουσικό και sound artist Dani Joss για τη δημιουργία ενός νέου σύντομου κομματιού με τον τίτλο I speak. Η Die Wolke Θα παρουσιάσει επίσης το διαδραστικό έργο, με το οποίο έχει περιοδεύσει σε Ελλάδα και εξωτερικό τα τελευταία 2 χρόνια, το Δtopia, αλλά και ένα σύντομο απόσπασμα από τη διαδραστική παράσταση του 2019, Trajectory of an Idea. Οι ηλεκτρονικές διεπαφές δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον ηλεκτρονικό και fabricator Ιωάννη Περισοράτη, σε σχέδιο της Ιωάννας Συμεωνίδου.

Die Wolke, πρωτοπόρος στη χρήση τεχνολογίας στο πλαίσιο των παραστατικών τεχνών και δημιουργός των παραστάσεων Poetics of Space και The Tempest, έχει συμμετάσχει με διαδραστικά έργα σε φεστιβάλ όπως Soundance Berlin, Tanzahoi (Αμβούργο), Burning Man (ΗΠΑ), Zante Dance Festival (Ζάκυνθος), Open Nights (Λάρισα), On Bodies και Buffer Fringe(Λευκωσία), αλλά και σε διοργανώσεις, όπως το Beyond 4.0 στην Helexpo, καλεσμένη του Ινστιτούτου Goethe. Η έρευνα και το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα του προηγούμενου Stream συμμετείχαν στο διεθνές συνέδριο xCoAx στο Graz της Αυστρίας.

Χώρος Vitruvian Thing –Πτολεμαίων 29Α, 4ος όροφος

Η Είσοδος είναι ελεύθερη, με κράτηση στην ιστοσελίδα του χώρου. Μετά την έναρξη της παράστασης οι πόρτες θα παραμείνουν κλειστές – το κοινό καλείται να προσέλθει 15′ νωρίτερα.

ΓΙΑ  Πληροφορίες/Kρατήσεις: vitruvianthing.com/stream3

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα υπάρχουν στην ιστοσελίδα της, die-wolke.org.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ