Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για τη 201η επέτειο από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας

Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 201η επέτειο από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας παρέστη την Κυριακή 23 Απριλίου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση, ενώ παρακολούθησε την αναπαράσταση της θυσίας των Ναουσαίων ηρωίδων γυναικών και την καθιερωμένη παρέλαση.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Τιμούμε σήμερα στην ηρωική πόλη της Νάουσας τους προγόνους μας, που έγραψαν μια από τις πλέον ένδοξες σελίδες της Ιστορίας της Ελλάδας. Τιμούμε όσους θυσιάστηκαν στο Ολοκαύτωμα, για να ζούμε όλοι εμείς σήμερα σε μια ελεύθερη, κυρίαρχη πατρίδα. Το παράδειγμά τους μάς εμπνέει και μάς καθοδηγεί. Ο ηρωισμός τους αποτελεί τον φάρο για τη συνέχεια του Ελληνισμού, αποτελεί το πιο φωτεινό παράδειγμα για όσα χαρακτηρίζουν τους Έλληνες στην πορεία τους στο χρόνο. Η Νάουσα είναι η μόνη πόλη, η οποία φέρει τον τιμητικό χαρακτηρισμό ‘ηρωική’. Κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Η μνήμη του Ολοκαυτώματος, η αυτοθυσία των Ναουσαίων, η αφοσίωση στα ιδανικά του Ελληνισμού δεν πρέπει και δεν θα σβήσει ποτέ από τη μνήμη μας. Και είμαστε όλοι εμείς εδώ, για να μην επιτρέψουμε να παραδοθεί στη λήθη του χρόνου αυτή η θυσία. Τιμώντας κάθε χρόνο όσους έδωσαν τη ζωή τους στο Ολοκαύτωμα, μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές το παράδειγμά τους και διατηρούμε άσβεστη τη μνήμη τους, η οποία αποτελεί παρακαταθήκη ηρωισμού και αυταπάρνησης. Αν θέλουμε η πατρίδα μας να είναι κυρίαρχη, ελεύθερη, αδούλωτη, ισχυρή, οφείλουμε να παραδειγματιζόμαστε από το παρελθόν και να το έχουμε οδηγό για το μέλλον. Εδώ στη Νάουσα, το Ολοκαύτωμα έσβησε συγκυριακά την Επανάσταση, όμως η θυσία των Ναουσαίων δεν πήγε χαμένη. Και ήταν αυτή που τελικά οδήγησε στην απελευθέρωση της Μακεδονίας, δυναμώνοντας τον αγώνα. Από το παράδειγμα των προγόνων μας αντλούμε δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις με θάρρος, αποφασιστικότητα και κυρίως ενότητα και αλληλεγγύη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ