Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

ΕΣΗΕΜ-Θ: Δεοντολογία και εκλογές 2023

Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας–Θράκης, με πλήρη επίγνωση του ρόλου και της αυξημένης ευθύνης των δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, θεωρεί απαραίτητο να επισημάνει τα εξής:

  1. Η διεξαγωγή εκλογών με ελευθερία και ισότητα των όρων για όλους τους μετέχοντες σε αυτές είναι πολιτική κατάκτηση. Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να την προστατεύουν με το έργο τους και να αναδεικνύουν σε κάθε περίπτωση την αξία και την ανάγκη του απόλυτου σεβασμού στις δημοκρατικές διαδικασίες.

  1. Τα Μέσα Ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι έχουν τη δεοντολογική υποχρέωση να τηρούν τους όρους της αμεροληψίας, της μη ανάμιξης και της ισηγορίας. Η πλήρης τήρηση της δεοντολογίας σε προεκλογικές περιόδους αποκτά ιδιαίτερες διαστάσεις, καθώς σε αντίθετη περίπτωση δεν διακυβεύεται απλώς η αξιοπιστία της δημοσιογραφίας αλλά η ίδια η ουσία της δημοκρατίας ενόψει της κορυφαίας εκδήλωσής της, των εκλογών.

  1. Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τα μέλη της όχι μόνο να αντιταχθούν σε οποιαδήποτε απόπειρα παραβίασης των κανόνων της δεοντολογίας και της ισηγορίας, από όπου κι αν προέρχεται, αλλά και να αναφέρουν στην Ένωση Συντακτών κάθε παρόμοιο κρούσμα, προστατεύοντας έτσι το κύρος και την αξιοπιστία του δημοσιογραφικού έργου.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ