Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

17ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin με 14.000 και πλέον δρομείς

Έτοιμοι να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin είναι 14.000 και πλέον δρομείς, που θα μετατρέψουν την άδεια λόγω τριημέρου Πρωτομαγιάς Θεσσαλονίκη σε ένα ανθρώπινο ποτάμι άθλησης, ευεξίας και χαράς για όλη την οικογένεια, την Κυριακή 30 Απριλίου, με τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση της Βόρειας Ελλάδας!

Στην επίσημη Συνέντευξη Τύπου του «Μαραθωνίου της Ιστορίας» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (24/04) στο αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη, οι διοργανωτές παρουσίασαν αναλυτικά το αγωνιστικό πρόγραμμα καθώς και τις παράλληλες εκδηλώσεις της διοργάνωσης η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στο θεσμό της οικογένειας.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 17ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin περιλαμβάνει τον Μαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης: 07:45, αφετηρία: Πέλλα), καθώς επίσης τον Δρόμο Υγείας 10.000μ. (ώρα έναρξης 09:00, αφετηρία: Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων) και τον Δρόμο Υγείας 5.000μ. (ώρα έναρξης: 13:00, αφετηρία: Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης).

Εκτός επίσημου αγωνιστικού προγράμματος θα διεξαχθεί ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων (ώρα έναρξης 09:00, αφετηρία: Πλατεία Αριστοτέλους). Παράλληλα προγραμματίστηκε τετράωρο πρόγραμμα παιδαγωγικών παιχνιδιών και δημιουργικής απασχόλησης, φεστιβάλ παραδοσιακών χορών μαθητών δημοτικών σχολείων (10:30 – 11:00), καθώς και παιδικό πρωτάθλημα σκάκι, μετατρέποντας τον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ- bwin σε μια μεγάλη γιορτή για όλη την οικογένεια.

Ειδική αναφορά έγινε στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της φετινής διοργάνωσης:

– Η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία θα πραγματοποιηθεί την παραμονή των αγώνων, το Σάββατο 29 Απριλίου, καλύπτοντας την απόσταση από την Αρχαία Πέλλα μέχρι την παραλία της Θεσσαλονίκης, διερχόμενη από 15 σταθμούς, συμβολίζοντας την προσπάθεια του ανθρώπου για σωματική και πνευματική ολοκλήρωση και την αέναη αγωνία του για το αγαθό της ειρήνης και τον διάλογο μεταξύ των λαών.

– Παράλληλα με τον «Μαραθώνιο της Ιστορίας» θα διεξαχθεί το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου ΑμεΑ, σε συνεργασία της Οργανωτικής Επιτροπής με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ).

Τέλος, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι 1.500 επιπλέον θέσεις θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας σε όσους προσέλθουν στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), που θα λειτουργήσει στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ-HELEXPO από την Πέμπτη (27/04) μέχρι το Σάββατο (29/04), ώρες 10:00 – 19:00.

Οι παρευρισκόμενοι ομιλητές τόνισαν τα εξής:

Βούλα Πατουλίδου (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης): «Ο αθλητισμός δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να μεγαλώνει η αναγνωρισιμότητα μιας πόλης και ο Μαραθώνιος αποτελεί το ιδανικό παράδειγμα. Μέσα από την συμμετοχή, οι δρομείς ανακαλύπτουν ένα κομμάτι της ψυχής τους τρέχοντας, συναγωνίζονται, ανταγωνίζονται και στο τέλος αγκαλιάζονται για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό ακριβώς θέλουμε εμείς. Αυτή η αθλητική κοινωνία της Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα πιο υγιή κομμάτια της και το υπηρετούμε εδώ και 17 χρόνια».

Κωνσταντίνος Ζέρβας (Δήμαρχος Θεσσαλονίκης): «Χαίρομαι που επιλέχθηκε φέτος ένα διήμερο εορταστικό για την πόλη, πολλοί συμπολίτες μας θα είναι εκτός Θεσσαλονίκης, ταυτόχρονα όμως μέσω του Μαραθωνίου θα υπάρχει στην πόλη μας προσέλευση αθλούμενων από όλο τον κόσμο. Ο Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, αυτό το εξαιρετικό αθλητικό γεγονός, είναι ένας επιπλέον λόγος στην προσπάθειά μας να δημιουργούμε κίνητρα για να έχουμε επισκέπτες στη Θεσσαλονίκη 365 μέρες τον χρόνο. Ο Δήμος χαίρεται και ευχαριστεί για όλα τα ανταποδοτικά οφέλη που έρχονται στην πόλη από αυτή τη διοργάνωση, είτε έμμεσα είτε άμεσα, καθώς και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου ΑμεΑ που θα γίνει παράλληλα με τη φετινή διοργάνωση.

Είχα δεσμευτεί ότι αυτή τη φορά θα φορέσω τα αθλητικά μου και μετά από καιρό θα τρέξω στα 5 χιλιόμετρα! Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές, φορείς, εθελοντές, χορηγούς και όλους τους ανθρώπους του Δήμου, που εργάζονται ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να νιώθουν ασφαλείς. Εύχομαι χαρές και καλό αγώνα σε όλους».

Νίκος Ζεϊμπέκης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Δήμου Θεσσαλονίκης): «Είμαι περήφανος γιατί υπηρετώ τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Αθλητισμό και χαίρομαι πολύ που συμμετέχω με αυτή την ιδιότητα στο μεγαλύτερο γεγονός της πόλης μας. Είμαστε δίπλα στη διοργάνωση και θα συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε με μεγάλη μας χαρά με τον Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. Θέλουμε να υπάρχει ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός δρομέων και ευελπιστούμε σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό δρομέων κάθε φορά».

 Εύη Καλλίνη (Υπεύθυνη Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Β.Ελλάδας): «Ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνετε να φιλοξενήσουμε στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ την Επίσημη Συνέντευξη Τύπου του Μαραθωνίου. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που αποτελούμε, εδώ και χρόνια, στρατηγικό συνεργάτη της διοργάνωσης. Είναι πολύ σημαντικό να περνάμε στους σπουδαστές μας ηχηρά μηνύματα εθελοντισμού, αθλητισμού και κοινωνικής προσφοράς και να τους εμπλέκουμε σε δράσεις που αφήνουν κοινωνικό αποτύπωμα στην πόλη. Ελπίζουμε να έχουμε και φέτος έναν εξαιρετικό αγώνα. Καλή επιτυχία σε όλους τους δρομείς!»

Μετά το βίντεο ανασκόπησης του περσινού 16ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, έγινε η παρουσίαση των Χορηγών της φετινής διοργάνωσης: Του Ονομαστικού Χορηγού, bwin, των Μεγάλων Χορηγών ZeniΘ και Μασούτης Α.Ε., του Κύριου ΧορηγούΑύρα, του Χορηγού Τηλεοπτικής Αναμετάδοσης, ΕΡΤ3, των Χορηγών EUROMEDICA(Επίσημος Χορηγός Υγείας), ΙΕΚ ΑΚΜΗ, SauconyTaskUsChiquitaPharmacy Megastoreτων Υποστηρικτών – Προμηθευτών SKYexpress, Βεργίνα, AgrinoHerbalife NutritionPeugeot – Αδαμίδης Α.Ε., ecocar (Οικολογικός Υποστηρικτής Αστικών Μετακινήσεων), MaximCITYcarrentaltaxiwayHIGH5, PRINTCODE, καθώς επίσης και των Χορηγών Επικοινωνίας.

Η κα Ιωάννα Μπερίου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας του Ονομαστικού Χορηγού της διοργάνωσης bwin, τόνισε στον χαιρετισμό που απέστειλε: «Η bwin πιστή στη φιλοσοφία της “αγκαλιάζει” κάθε μεγάλη αθλητική διοργάνωση της Ελλάδας. Στηρίζουμε τον μαραθώνιο Θεσσαλονίκης` αποτελώντας ονομαστικό χορηγό του μεγαλύτερου δρομικού event της βορείου Ελλάδας. Παραμένουμε συνοδοιπόροι της διοργάνωσης στην προσπάθεια δυναμικής ανάπτυξής του. Άλλωστε, ο αθλητισμός είναι κομμάτι της ταυτότητάς μας, κατανοώντας ότι ο κόσμος, αυτές τις μέρες έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από τα ευεργετικά οφέλη του. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα μεγάλα αθλητικά event της χώρας μας».

Ο κ. Μάνος Εξαρχουλάκος, Εμπορικός Διευθυντής του Μεγάλου Χορηγού της διοργάνωσης ZeniΘ ανέφερε στο μήνυμά του: «Σε μια δύσκολη εποχή που όλοι δοκιμαζόμαστε καθημερινά, ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για την πόλη μας όπου ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να γεμίσει ενέργεια και ελπίδα για το μέλλον. Η ZeniΘ, η εταιρεία που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και δίνει ενέργεια σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά της πόλης, με ρεύμα και φυσικό αέριο, δεν θα μπορούσε να μη δίνει όλη της την ενέργεια σε αυτή τη γιορτή. Καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες».

Ο Γενικός Διευθυντής Δρόσος Χριστόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στο αγωνιστικό πρόγραμμα και στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Ο 17ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin είναι πλέον θεσμός. Αποτελεί πρεσβευτή της πόλης μας και της χώρας μας στο εξωτερικό και καθίσταται πόλος έλξης για πρωταθλητές-τριες, δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου, καθώς και δρομείς με αναπηρίες, μεταδίδοντας έναν τρόπο ζωής ο οποίος βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία το επίπεδο ευτυχίας και την ποιότητα ζωής των συμμετεχόντων. Η φετινή ημερομηνία διεξαγωγής ήταν η μόνη διαθέσιμη του Απριλίου. Λόγω τριημέρου Πρωτομαγιάς πολλοί δρομείς και ομάδες δεν κατάφεραν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους. Οι ενδείξεις μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο πρώτος μετά- Covid «Μαραθώνιος της Ιστορίας», πέραν όλων των άλλων, θα μας προσέφερε ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών, άνω των 22.000 δρομέων, το οποίο περιμένουμε πλέον να μας έρθει στο «Νυχτερινό» της 21ης Οκτωβρίου.   Φέτος θα είμαστε καλύτεροι από κάθε άλλη φορά στον τομέα της αγωνιστικής υποστήριξης των δρομέων και η τροφοδοσία τους κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την προσπάθειά τους θα είναι υπερεπαρκής. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχουμε δώσει και στον τομέα της ασφάλειας της συμμετοχής τους επιστρατεύοντας μεγάλο αριθμό καταρτισμένων στελεχών. Παράλληλα έχουμε μεριμνήσει για τις οικογένειες που θα επισκεφθούν την περιοχή μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό προαιρετική συμμετοχή στο πρόγραμμα «Πρωτομαγιάτικη απόδραση στον Αξιό» καθώς επίσης και για εκπτωτικά πακέτα σε συνεργαζόμενες με τη διοργάνωση τουριστικές επιχειρήσεις της πόλης μας».

Το δικό του μήνυμα, εκ μέρους των 14.000 και πλέον συμμετεχόντων αθλητών, έστειλε ο πρωταθλητής Ιάσων Ιωαννίδης: «Αισθάνομαι αναπόσπαστο κομμάτι του Μαραθωνίου, υπήρξα και εθελοντής στο ξεκίνημα του θεσμού, όταν μετρούσαμε τη διαδρομή, ενώ πλέον βοηθώ ως αθλητής και ως προπονητής όσο μπορώ περισσότερο. Φέτος θα τρέξω στα 10.000 μ. επειδή προέρχομαι από τραυματισμό. Για μένα είναι ο καλύτερος αγώνας, επειδή είναι η πιο εύκολη διαδρομή στην Ελλάδα, είναι πολύ καλά οργανωμένος από όλες τις απόψεις, οι άνθρωποι της διοργάνωσης έχουν μεγάλη εμπειρία και θα πρότεινα να γίνει τα επόμενα χρόνια, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, και το πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου στη Θεσσαλονίκη. Για την αθλήτριά μου, Ματίνα Νούλα, που ήταν 3η πέρσι στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και θα τρέξει για πρώτη φορά φέτος εδώ στον Μαραθώνιο Γυναικών, θέλω να δεσμευτώ για λογαριασμό της ότι θα κάνει ένα νέο μεγάλο ατομικό ρεκόρ και θα κερδίσει! Εύχομαι καλό τερματισμό σε όλους τους δρομείς».

Ο αθλητής με αναπηρία Διογένης Τσώνης, που αποτελεί μία πραγματικά ξεχωριστή περίπτωση δρομέα και αποτελεί παράδειγμα θέλησης και ζωής, συμμετέχοντας με χειρήλατο αναπηρικό αμαξίδιο, τόνισε: «Μετά το τροχαίο ατύχημα που είχα το 2010, υποβλήθηκα σε 19 χειρουργικές επεμβάσεις. Πλέον τα τελευταία δύο χρόνια ξεκίνησα τον παρα-αθλητισμό, μεταξύ άλλων παίρνω μέρος σε αγώνες κολύμβησης και κερδίζω ακόμα και αρτιμελείς αθλητές. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συμμετάσχω στον Μαραθώνιο αυτόν που πιστεύει στα ΑμεΑ, θα πάρω μέρος στα 10.000μ. με χειρήλατο αγωνιστικό αμαξίδιο και θα βρεθούμε όλοι στην εκκίνηση. Ευχαριστώ τον κ. Χριστόπουλο που μας δίνει την ευκαιρία να λάβουμε μέρος σε αυτή την σπουδαία διοργάνωση».

Σπουδαία πρωτοβουλία αποτελεί και η ομάδα “NeverGiveUp”, πού έχει ως κύριο σκοπό τη συνοδεία ατόμων με αναπηρία σε αγώνες τρεξίματος και πρόκειται να συμμετάσχει φέτος για έβδομη χρονιά στον «Μαραθώνιο της Ιστορίας».

Ο Θωμάς Τάτσιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κάθε ομάδα μας αποτελείται από έναν δρομέα και από ένα παιδί σε αναπηρικό αμαξίδιο. Φέτος θα λάβουμε μέρος με τρία αμαξίδια, δίνοντας χαμόγελα σε ισάριθμα παιδιά. Αυτός είναι ο σκοπός μας, παίρνουμε τεράστια θετική ενέργεια και θέλουμε να την ανταποδίδουμε στον μέγιστο βαθμό. Χαίρομαι πολύ που θα είναι στην εκκίνηση στους Αμπελοκήπους και η αντίστοιχη ομάδα του “Τρέξε Μαζί Μου” του Βασίλη Γερογιάννη. Όλα αυτά τα χρόνια ο Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είναι δίπλα μας, είναι μαζί μας και μας βοηθά σε ό,τι χρειαστούμε. Το μήνυμα ότι δεν τα παρατάμε είναι και από τις δύο πλευρές, και για τα ΑμεΑ και για τον δρομέα που προσπαθεί να φτάσει στον τερματισμό».

Ο Γιώργος Αυγουστίδης, Πρόεδρος του ΠΑΣΠΑ – Παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης, πρόσθεσε: «Χαιρόμαστε πολύ που βρισκόμαστε εδώ. Αυτή η διοργάνωση κατάφερε να πετύχει το πιο σημαντικό: Μοιράζετε χαμόγελα μοιράζετε χαρά. Είναι μία διοργάνωση  ανοιχτή για όλο τον κόσμο, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Η συμπερίληψη όλων των ανθρώπων και η συμμετοχή τους ήταν πάντοτε το αίτημά μας».

Η φετινή διοργάνωση προσφέρει, επιπλέον, την ευκαιρία να ζήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι δρομείς και οι οικογένειές τους την ξεχωριστή εμπειρία της Πρωτομαγιάς στον Αξιό, μέσα από μία μονοήμερη εκδρομή με πεζοπορία και τρέξιμο, υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες, σ’ ένα καταπράσινο μονοπάτι στις όχθες του Αξιού και στους σύγχρονους χώρους του κτήματος «Θέασις» που υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία άθλησης και απόλαυσης.Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: 2310 222373, info@greeceonthego.gr.

Ειδική μνεία έγινε, επίσης, στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης και στους 81 φορείς κοινωνικής προσφοράς που υποστηρίζουν και υποστηρίζονται από τον Μαραθώνιο, στη μέριμνα που έχει ληφθεί ώστε να εξελιχθεί σε μία αμιγώς «πράσινη» διοργάνωση, ενώ παράλληλα οι διοργανωτές εξήραν τον ρόλο και ευχαρίστησαν θερμά τους 1.250 εθελοντές και όλους τους εθελοντικούς φορείς, χωρίς την καθοριστική συμβολή των οποίων δεν θα ήταν εφικτή η επιτυχημένη τέλεση των αγώνων.

Τέλος, ο κ. Γιάννης Ποδιώτης, Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Γενικός Γραμματέας του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, παρουσίασε τους θεσμικούς υποστηρικτές που προσφέρουν την αιγίδα τους και υπογράμμισε: «Για να είναι πετυχημένη διοργάνωση χρειάζεται να συνυπάρξουν τρία στοιχεία: Ο πρώτος είναι ο ανθρώπινος παράγοντας και έχουμε μια ομάδα καταρτισμένων και έμπειρων στελεχών που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, ο δεύτερος παράγοντας είναι ο οικονομικός στον οποίο προσφέρουν την πολύτιμη υποστήριξή τους οι χορηγοί μας και ο τρίτος παράγοντας είναι οι θεσμικοί φορείς, χωρίς τους οποίους δεν μπορεί να γίνει τίποτε. Η διοργάνωσή μας ενώνει όλους τους φορείς της ευρύτερης περιοχής και τους ευχαριστούμε θερμά».

Τον επίλογο έβαλαν οι υπέροχες εικόνες του βίντεο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς και του teaser του επερχόμενου αγώνα, που αναμένεται να είναι λαμπρότερος από κάθε προηγούμενο!

Ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού, World Athletics σε αγωνιστικές διαδρομές που φέρουν την επίσημη πιστοποίηση της. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρουν. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και υποστηρίζεται από τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πέλλας, Χαλκηδόνος, Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών και Εθελοντικών Φορέων Υποστήριξης, όπως φαίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα του www.alexanderthegreatmarathon.orgwww.atgm.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ