Ένας ακόμη βρεφονηπιακός σταθμός υπερσύγχρονος, κατασκευασμένος και εξοπλισμένος με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές θα είναι στη διάθεση των δημοτών της ενότητας των Πεύκων του Δήμου Νεάπολης- Συκεών από τον Σεπτέμβριο του 2024. Πρόκειται για τον Παιδικό-Βρεφονηπιακό Σταθμό των Πεύκων, τον μεγαλύτερο σταθμό του δήμου και έναν από τους μεγαλύτερους σε ολόκληρη την πόλη.

Η σύμβαση ανάθεσης του έργου υπεγράφη από τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Στέλιο Γκατζέ και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας (Στήριξις Τεχνική ΑΕ) Στέφανο Στεφανίδη στις 25/4.

Τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στέλιος Γκατζές επισήμαναν στον κ. Στεφανίδη ότι αναμένουν η εταιρεία να παραδώσει το έργο πριν τη λήξη του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως όπως προβλέπει η αντίστοιχη μελέτη, ο βρεφονηπιακός σταθμός στην οδό Παπάφη στα Πεύκα θα ολοκληρωθεί το αργότερο σε 15 μήνες από την ημέρα έναρξης των εργασιών, η οποία τοποθετείται στις αρχές Μαΐου.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό που πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές των χώρων φιλοξενίας βρεφών και νηπίων και θ α είναι ένα ακόμη κόσμημα για τη δημοτική ενότητα των Πεύκων.

«Όπως και για τα σχολεία μας θέλουμε και οι Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών να αποτελούν πρότυπο για τους ιδιωτικούς», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Σίμος Δανιηλίδης.

Η χρηματοδότηση του έργου με προϋπολογισμό 4.400.000 ευρώ, είναι εξασφαλισμένη μέσω του προγράμματος ‘Αντώνης Τρίτσης’, ενώ η εταιρία «Στήριξις» κέρδισε τον διαγωνισμό με έκπτωση 40,62%.

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος μετά τις υπογραφές, η εντολή μελέτης για το έργο και η σχετική ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ελήφθησαν το 2019, το έργο δημοπρατήθηκε στο τέλος του καλοκαιριού του 2022 εξαιτίας κυρίως του υπουργείου Υποδομών.

Η χρονική εξέλιξη

  • Εντολή μελέτης: 17/9/2019
  • Απόφαση δημοτικού συμβουλίου: 21/11/2019
  • Έκκριση του υπ. Υποδομών για την κατά παρέκκλιση δόμηση 15/4/22
  • Απόφαση δημοπράτησης: 9/8/2022
  • Δημοπράτηση: 29/8/2022
  • Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 10/3/23
  • Υπογραφή σύμβασης 25/4/23

Γενικά χαρακτηριστικά

Ο συνολικός αριθμός παιδιών που θα φιλοξενούνται είναι 170 άτομα (100 νήπια ηλικίας από 2,5 έως 4,5 ετών και 70 βρέφη από 6 μηνών έως 2,5 ετών).

Θα διαθέτει υπόγειο για τους βοηθητικούς χώρους, ισόγειο για τη φιλοξενία των νηπίων και έναν όροφο ο οποίος θα φιλοξενεί τα βρέφη και προβλέπεται να κατασκευαστεί και να εξοπλιστεί με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, ενώ στην οροφή του θα διαθέτει πάνελς φωτοβολταϊκού συστήματος και ηλιακούς συλλέκτες.

Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός των Πεύκων θα διαθέτει επίσης θερμομόνωσηηχομόνωση και εξελιγμένο σύστημα πυρασφάλειας. Όλος ο εξοπλισμός, η επίπλωση, τα κρεβατάκια, τα τραπέζια οι παιδικοί πάγκοι καθώς και η παιδική χαρά στον αύλειο χώρο αλλά και τα παιδικά παιχνίδια για τους εσωτερικούς και τον εξωτερικό χώρο προβλέπονται και περιγράφονται λεπτομερώς από τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών και έχουν καθοριστεί ή επιλεγεί με βάση τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές διεθνώς.