Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το βραβευμένο Κουαρτέτου Εγχόρδων Αθηνών έρχεται την Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 και ώρα 20:30 στοΜέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το κουαρτέτο πλαισιώνουν έξι καταξιωμένοιΈλληνες σολίστ, τα μέλη τουΚουαρτέτου Εγχόρδων Αθηνών καθώς και οι Θεσσαλονικείς καλλιτέχνες Νεβάρτ Γαλιλαία και Θοδωρής Τζοβανάκης, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια εξερεύνηση του όχι τόσο γνωστού, αλλά συναρπαστικού έργου του μεγάλου μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη.

 

Ο Μίκης Θεοδωράκης υπήρξε δίχως αμφιβολία ο πιο εμβληματικός Έλληνας συνθέτης του δεύτερου μισού του 20ου και μια από τις πλέον επιδραστικές προσωπικότητες. Τα τραγούδια του και η κινηματογραφική του μουσική βρήκαν τη θέση τους στα στόματα και στις καρδιές των Ελλήνων, αφήνοντας όμως σε δεύτερο πλάνο ένα μεγάλο και σημαντικό έργο όπως όπερες, συμφωνίες, αλλά και πολύ αξιόλογη μουσική δωματίου στην οποία ο ίδιος έτρεφε μεγάλη αδυναμία.

 

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών, βραβευμένο από το διεθνές σωματείο “GinaBachauer” για τις υψηλού επιπέδου ερμηνείες που προσφέρει, είναι ένα από τα πλέον ενεργά σύνολα μουσικής δωματίου στη χώρα μας, αποτελούμενο από εξέχοντα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Εμφανίζεται τακτικά σε συναυλίες στις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών της Αθήνας και άλλων πόλεων αλλά και σε αρχαιολογικούς χώρους, ενώ σταθερή είναι η παρουσία του σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Η φλαουτίστα Νεβάρτ-Βερόν Γαλιλαία έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές για τη μουσικότητα, τον λυρισμό και την ποιότητα του ήχου της, ενώ ο Θοδωρής Τζοβανάκηςέχει κερδίσει τρία πρώτα βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και το βραβείο McKenzie της Νέας Υόρκης. Ως σολίστας έχει συμπράξει με ορχήστρες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστρία, την Ολλανδία, το Ισραήλ και την Ουκρανία.

 

Μια βραδιά που φέρνει τον Μίκη Θεοδωράκη κοντά μας και αποκαλύπτει μια αθέατη πτυχή της πολυγραφότατης συνθετικής δημιουργίας και μέσα από αυτό το κουαρτέτο θα αισθανθούμε πως παρά την απουσία του η ανάμνηση και η λαμπρότητα των έργων του έχει χαραχθεί στιςμνήμες μας.

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α’ Μέρος
Μίκης ΘεοδωράκηςΚουαρτέτο εγχόρδων αρ. 4, “Η Μάζα”
(1925-2021)                Allegromoltoagitato

Μίκης ΘεοδωράκηςΠρελούδια για πιάνο σόλο

Φίλιππος Τσαλαχούρης:Στοχασμός για φλάουτο, πιάνο και κουαρτέτο
(γ. 1969)                           εγχόρδων, έργο 132
στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη

Β’ Μέρος
Μίκης Θεοδωράκης: Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 3, “Epoca Nocturna”
Andante Sostenuto

Μίκης Θεοδωράκης: “Ελικών” για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων

 

Νεβάρτ-Βερόν Γαλιλαία – Φλάουτο

Θοδωρής Τζοβανάκης– Πιάνο

 

Κουατέτο Εγχόρδων Αθηνών :

Απόλλων Γραμματικόπουλος – Βιολί

Παναγιώτης Τζιώτης- Βιολί

Αγγελική Γιαννάκη – Βιόλα

Ισίδωρος Σιδέρης – Βιολοντσέλο

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

10€, 5€ (μειωμένο)

Περισσότερες πληροφορίες

https://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=2984

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ