Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών

Μαθητές και μαθήτριες σχολείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών «κατακτούν» και την Έβδομη Τέχνη, πρωταγωνιστώντας στο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών που συνεχίζει την πετυχημένη πορεία του, στο πλαίσιο της Γιορτής Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου, μυώντας τους μαθητές στα μυστικά της γοητευτικής τέχνης του κινηματογράφου.

Την Τρίτη 9 και την Πέμπτη 11 Μαΐου, από τις 10 το πρωί, το Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125) θα πλημμυρίσει από νεανική δημιουργικότητα και φαντασία, αναδεικνύοντας και αποδεικνύοντας για ακόμα μία χρονιά την πρωτοτυπία και το ταλέντο της νέας γενιάς.

Ντοκιμαντέρ, ρεπορτάζ, κινούμενα σχέδια, animation, δραματοποίηση και άλλες παραγωγές ταινιών μικρού μήκους, ενδεικτικής διάρκειας 5-10 λεπτών, με θέματα που επέλεξαν οι ίδιοι οι μαθητές και εκτέλεσαν με την συνδρομή και υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, αναμένεται να αποσπάσουν το θερμότερο χειροκρότημα, στο πλαίσιο ενός θεσμού που προωθεί και δίνει τη δυνατότητα της εξοικείωσης των μαθητών και με την κινηματογράφηση.

Οι μαθητικές ταινίες που εντάσσονται στο φετινό πρόγραμμα προβολών είναι δημιουργίες (για την Τρίτη 9 Μαΐου) του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης, του 8ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης, του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης, του 2ου ΓΕΛ Νεάπολης και (για την Πέμπτη 11 Μαΐου) του 4ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, του 11ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, του 1ου ΓΕΛ Συκεών, του 1ου ΣΔΕ Θεσσαλονίκης Νεάπολης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις προβολές, όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις της Γιορτής Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών που συνεχίζεται έως τις 20 Ιουνίου 2023, μετατ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ