Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img

Η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUYO) και η MOYSA

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης διοργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά που συνδυάζει τη μουσική και την περιβαλλοντική συνείδηση, την Πέμπτη 25 Μαΐου, και ώρα 20:00. το  Δύο κορυφαίες ορχήστρες, η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUYO) και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα των J.S. Bach, Sir Harrison Birtwistle και Terry Riley και έρχεται να τονίσει με έναν δημιουργικό τρόπο ότι η μουσική συνδιαλέγεται με την κλιματική κρίση και τη δημοκρατία, δύο κορυφαία ζητήματα της εποχής μας.

Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει το «Τhe [uncertain] Four Seasons – Spring, Summer, Autumn, Winter» της Carmen Fizzarotti, το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το έργο που θα απολαύσει το κοινό είναι μια αλγοριθμική επανασύνθεση των Τεσσάρων Εποχών του Antonio Vivaldi και έρχεται να τις αμφισβητήσει και να τις επικαιροποιήσει. Το περιβάλλον που ενέπνευσε τον Vivaldiέχει αλλάξει και μαζί του αλλάζει και η μουσική. Οδηγεί στη συνειδητοποίηση ότι η αποτυχία να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή στερεί από τις εποχές τον χαρακτηριστικό ήχο τους.

Την βραδιά θα ανοίξει μια σύντομη συζήτηση από καταξιωμένους επιστήμονες και ειδικούς πάνω στη θεματική της συναυλίας, για να μπορέσει το κοινό να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Μια εμπειρία που θα προκαλέσει μοναδικά συναισθήματα στο κοινό και φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με το περιβάλλον.

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α’ Μέρος
J.S. Bach: Ricercar a 6 από το έργο The Musical Offering BWV 1079
SirHarrison Birtwistle: Cortege
Terry Riley: InC για έγχορδα, πιάνο, πνευστά, χάλκινα πνευστά και κρουστά

Β’ Μέρος
C. Fizzarotti: The [uncertain]FourSeasons
                     Spring, Summer, Autumn, Winter
Βασισμένο στο έργο του AntonioVivaldiΤέσσεριςεποχές
(1η παρουσίαση στην Ελλάδα)

 

Τιμή εισιτηρίων: 5€

Περισσότερες πληροφορίες

https://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=2993

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ