Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ο Σταύρος Ξαρχάκος στην Μονή Λαζαριστών σε ένα οδοιπορικό από τον Πόντο ως την Κρήτη

Ο Σταύρος Ξαρχάκος στην Μονή Λαζαριστών  έρχεται στη Μονή Λαζαριστών με ένα οδοιπορικό από τον Πόντο ως την Κρήτη που έχει τίτλο «Ερόδισ’ η ανατολή και ξέφεξεν η δύση», την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, στις 21:00′.  

Ερμηνεύουν:

Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης, Αλέξης Παρχαρίδης, Ηρώ Σαΐα

 

«Το παρελθόν μας είναι η βάση για το μέλλον μας» και αυτό ο Σταύρος Ξαρχάκος το γνωρίζει πολύ καλά, ως ένας συνθέτης που ακουμπάει στην παράδοση και εμπνέεται από αυτή, τη σπουδάζει σε ολόκληρη τη ζωή του, ενσωματώνει από νωρίς στοιχεία της στο έργο του και επιτυγχάνει να τη διαδώσει στις νεότερες γενιές. Αυτόν τον πλούτο θα μας δώσει απλόχερα στην Μονή Λαζαριστών, την Τετάρτη 7 Ιουνίου.

 

Όπως έγινε τον Σεπτέμβριο του 2021  σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο, στο πλαίσιο της συναυλίας «Θέλει αρετή και τόλμη το… Τραγούδι» και πρόσφατα στο κατάμεστο Θέατρο Παλλάς στην Αθήνα συνεχίζεται τώρα με ένα μεγάλο οδοιπορικό, βασισμένο στον ανεκτίμητο πλούτο της δημοτικής μουσικής, με τίτλο «Από τον Πόντο ως την Κρήτη – Ερόδισ’ η ανατολή και ξέφεξεν η δύση».

 

Αυτή τη φορά ο μουσικός χάρτης είναι «διευρυμένος», καθώς η μουσική μας αναζήτηση εκτείνεται από την Κρήτη έως τον Πόντο και συνοδοιπόροι του Σταύρου Ξαρχάκου στη σκηνή, πέρα από την Ηρώ Σαΐα, γνωστή για την αγάπη της και τη δεξιοτεχνία της στο δημοτικό τραγούδι,  είναι ερμηνευτές – εκπρόσωποι της αυθεντικής κρητικής παράδοσης ο Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης και του ποντιακού τραγουδιού ο Αλέξης Παρχαρίδης.

 

‘Ένα πρόγραμμα με  μελωδίες που πέρασαν από γενιά σε γενιά, αφηγήσεις που παρέμειναν ζωντανές από στόμα σε στόμα και διαχρονικά, ιστορικά δημοτικά τραγούδια θα έχουν την τιμητική τους, μέσα από την ευρηματική ενορχηστρωτική ματιά του μεγάλου συνθέτη, ο οποίος γνωρίζει ιδανικά να  «γεφυρώνει» το παρελθόν με το σήμερα.

 

 

https://www.loaded.gr/Article/37113/phgame-eidame-stayro-xarhako-sto-pallas

 

INFO:

Μονή Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη
Ώρα προσέλευσης: 20:00 / Ώρα έναρξης: 21:00
Τηλ. πληροφοριών: 2310510081, 2310589200
Τιμές από 15€

Fb event: https://bit.ly/421U8dC

Trailer: https://youtu.be/qwXZC0l22xM

Σημεία Προπώλησης:
Ηλεκτρονικά στο Viva.gr : https://bit.ly/3AJ2omA

-σε όλα τα φυσικά σημεία PUBLIC, MEDIA MARKT, NOVA, MY MARKET
-στο Ταμείο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
-στο Σάρωθρον

*Α’ ΖΩΝΗ μόνο ηλεκτρονικά / Β’ & Γ’ ΖΩΝΗ στα φυσικά σημεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ