Ο Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ μας προσκαλεί την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023, στις 19.00′ στη συναυλία με το φωνητικό σύνολο νήμα αποτελούμενο από τις: Κονδυλίδου Μαρία, Παπούλη Ιφιγένεια, Χατζηνικήτα Πελαγία.
Θα ακουστεί ένα πρόγραμμα κατά κύριο λόγο a capella περισσότερο ή λιγότερο γνωστών κομματιών από διάφορα είδη μουσικής, μεταγεγραμμένων για τρεις φωνές.
Μαζί τους συμπράττει, με την κιθάρα του, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος.
Λίγα λόγια για το νήμα:
Δεν είμαστε βέβαιες πως μπορούμε να εξηγήσουμε με ακρίβεια γιατί, απ’ όλα αυτά που σκεφτόμαστε και σχεδιάζουμε καθημερινά, κάποια πράγματα τελικά συμβαίνουν και κάποια όχι. Τι είναι αυτό που πραγματοποιεί κάποιες ιδέες με απλότητα και με ελαφρότητα, ακριβώς όπως το θελήσαμε, σχεδόν χωρίς να καταλάβουμε πώς έγινε, συνεπαρμένες από τη διαδρομή. Πάντως, το Νήμα ήταν ένα από αυτά.
Θελήσαμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα μεταγραφών περισσότερο ή λιγότερο γνωστών κομματιών από διάφορα είδη μουσικής για τρεις φωνές. Ένα ολιγομελές φωνητικό σύνολο, ευέλικτο σε σχέση με το ρεπερτόριο και τις επιλογές του.
Σε ό,τι φτιάξαμε δώσαμε το όνομα «Νήμα». Μια κλωστή ενώνει τα τραγούδια μεταξύ τους, τους ανθρώπους που μας βοήθησαν να τα μεταγράψουμε, να σκεφτούμε ιδέες και λογότυπα, να πάρουμε θάρρος. Ένα νήμα δένει τις μεταβάσεις από τη μία συνθήκη στην άλλη, το βήμα από την αμηχανία στην εξωστρέφεια, τις τρεις μας μαζί και τις φωνές μας με όποιον θέλει να τις ακούσει.
Σύντομα βιογραφικά:
Η Μαρία Κονδυλίδου είναι απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και διπλωματούχα Μονωδίας του Κ.Ω.Θ. (τάξη Ν. Φιόρου), καθώς είναι κάτοχος πτυχίων των ανώτερων θεωρητικών. Είναι μέλος των φωνητικών συνόλων Contradition Ensemble και Voci Contra Tempo, με τα οποία συμμετείχε σε πλήθος συναυλιών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει λάβει μέρος ως σολίστ μέτζο σοπράνο αλλά και ως μέλος φωνητικού συνόλου και ηθοποιός σε συναυλίες και μουσικοθεατρικές παραστάσεις, μεταξύ άλλων «Του Νεκρού Αδερφού», «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει».
Η Πελαγία Χατζηνικήτα είναι απόφοιτη του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ και σπουδάστρια πιάνου, σε τάξη διπλώματος, στο Κ.Ω.Θ. Έχει ασχοληθεί με το sound design και την σύνθεση μουσικής σε κινηματογραφικές παραγωγές και έχει συμμετάσχει ως τραγουδίστρια στην μουσικοθεατρική παράσταση «Του Νεκρού Αδερφού». Είναι μέλος των φωνητικών συνόλων Contradition Ensemble και Voci Contra Tempo με τα οποία έχει συμμετάσχει ως χορωδός και σολίστ σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η Ιφιγένεια Παπούλη είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας Α.Π.Θ. και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στον τομέα Νεοελληνικών και Συγκριτολογικών Σπουδών του ίδιου τμήματος. Έχει κάνει σπουδές κλασικού τραγουδιού στη σχολή Μονωδίας του Κ.Ω.Θ. (τάξη Ε. Κίνη). Είναι μέλος των φωνητικών συνόλων Contradition Ensemble, Voci Contra Tempo και Motetii με τα οποία έχει συμμετάσχει ως χορωδός και σολίστ σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Την περίοδο 2020-2021 συμμετείχε ως τραγουδίστρια και ηθοποιός στην θεατρική παράσταση «Του Νεκρού Αδελφού» σε σκηνοθεσία Εύης Σαρμή.
Φωτογραφία: Νίκος Καπετάνιος
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΣΛΑΧΑΝΕ
Πρώην Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων Χαμιδιέ
Ελένης Ζωγράφου 3, Θεσσαλονίκη
Facebook: Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ
Instagram: islahane.polihoros