Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
28 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
spot_img

“Αταίριαστο Ζευγάρι” του Νιλ Σάιμον, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης στην πλέον δημοφιλή κωμωδία του σπουδαίου μάστορα της σύγχρονης αμερικανικής κωμωδίας, Νιλ Σάιμον, “Αταίριαστο Ζευγάρι”. Μια παράσταση – σχόλιο πάνω στη μοναξιά, πάσης φύσεως, του σύγχρονου ανθρώπου. που θα ανέβει στο Θέατρο Κήπου, στις 10 Ιουλίου.

Ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ το 1965. Μέσα από πανέξυπνους διαλόγους, ο αριστοτέχνης της κωμωδίας Σάιμον φιλοτεχνεί μια εικόνα της τότε σύγχρονης Αμερικής, όταν το περίφημο αμερικάνικο όνειρο έχει πια ξεθωριάσει και δεν υπάρχε πια κάτι να το αντικαταστήσει στην καρδιά του μέσου πολίτη.
Σήμερα το έργο παραμένει επίκαιρο και αποκτά άλλες διαστάσεις, θέτοντας ερωτήματα διαχρονικά και καθημερινά.

Δύο φίλες χωρίζουν από τους άντρες τους και αποφασίζουν να συγκατοικήσουν στο μεγάλο σπίτι της μιας. Και τότε αρχίζουν τα προβλήματα και δοκιμάζεται η φιλία τους, γιατί διαπιστώνουν πολύ γρήγορα ότι η αφόρητη τσαπατσουλιά και η ακαταστασία της μιας, δεν μπορεί να συνυπάρξει με την νοσηρή και ψυχαναγκαστική νοικοκυροσύνη της άλλης.

Ένα κλασικό θηλυκό εργένικο διαμέρισμα. Μια σημερινή γυναικοπαρέα, που όταν οι πόρτες είναι κλειστές, λένε μεταξύ τους τα ΠΑΝΤΑ… Γυναίκες χωρισμένες, γυναίκες παντρεμένες, γυναίκες μόνες.

Μια κωμωδία που υμνεί το δικαίωμα στο διαφορετικό, αλλά και στη συντροφικότητα. Μια τρυφερή και συνάμα κωμική ματιά πάνω στην φιλία, τον έρωτα, τις σχέσεις αντρών και γυναικών μέσα στον γάμο αλλά …και μετά από αυτόν.

Συντελεστές
Συγγραφέας: Νιλ Σάιμον
Μετάφραση: Δανάη Σταματοπούλου
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Πλασκοβίτης
Παίζουν: Θεοδώρα Σιάρκου, Μαριάνθη Σοντάκη, Ισιδώρα Δωροπούλου, Βέρα Μακρομαρίδου, Δανάη Σταματοπούλου, Νίνα Φώσκολου, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλου και Αλέξανδρος Χειλάς.

Δευτέρα 10 Ιουλίου, 21.30 Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση 10 € (για όλους)
Στο ταμείο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης:
15 € κανονικό
10 € εκπτωτικό (μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ)

Ισχύουν εισιτήρια ΟΠΕΚΑ (πρώην ΟΓΑ)

Προπώληση και ηλεκτρονικά: https://www.ticketservices.gr/event/atairiasto-zevgari-dipethe-kozanis/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ