Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
26.6 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
spot_img

64ο ΦΚΘ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Thessaloniki Locarno Industry Academy

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μαζί με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο παρουσιάζουν για ακόμα μία χρονιά την επιτυχημένη δράση Thessaloniki Locarno Industry Academy. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν, σας περιμένουμε!

 

Η Ακαδημία, που λειτουργεί ήδη επιτυχώς στην Ελβετία, στη Λατινική Αμερική, στη Νέα Υόρκη, στον Λίβανο και στη Ν. Αφρική, είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει σκοπό να βοηθήσει τους νέους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου που ειδικεύονται στις διεθνείς πωλήσεις, στο μάρκετινγκ, στην παραδοσιακή και στην online διανομή, στον προγραμματισμό, στα χρηματοδοτικά ταμεία και αναπτυξιακά κινηματογραφικά προγράμματα. Στόχος του προγράμματος είναι να τους βοηθήσει να επεκτείνουν την εμπειρία τους και να διευρύνουν το επαγγελματικό τους δίκτυο στα πεδία των διεθνών πωλήσεων, του μάρκετινγκ, της διανομής και του προγραμματισμού ταινιών.

 

Tο Industry Academy της Θεσσαλονίκης επικεντρώνεται σε χώρες από τη νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, ενώ θα δέχεται αιτήσεις από τις περιοχές όπου λειτουργεί ήδη η Ακαδημία (Ευρώπη, Λατινική Αμερική, ΗΠΑ, Μέση Ανατολή και Νότια Αφρική).

 

Η όγδοη διοργάνωση του Thessaloniki Locarno Industry Academy θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια της Αγοράς του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκη, από τις 4 έως τις 9 Νοεμβρίου, 2023.

 

Η Ακαδημία προσφέρει στους συμμετέχοντες συνεδρίες με κορυφαίους και έμπειρους επαγγελματίες και ειδικούς: με εκπροσώπους πωλήσεων, διανομείς, επικεφαλής τμημάτων μάρκετινγκ, προγραμματιστές φεστιβάλ, παραγωγούς, κριτικούς κινηματογράφου, καθώς και επικεφαλής κινηματογραφικών αναπτυξιακών δράσεων. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ανταλλάσσουν απόψεις και ιδέες με συναδέλφους τους και με καλεσμένους ομιλητές, ενώ θα έχουν πρόσβαση σε επαγγελματικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Αγοράς (4-9 Νοεμβρίου), οι οποίες προσφέρουν καλύτερη επισκόπηση των δραστηριοτήτων της αγοράς και κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκοί και διεθνείς παράγοντες στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

 

Η επίσημη γλώσσα είναι τα αγγλικά.

 

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων είναι η Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.filmfestival.gr. Μπορείτε να βρείτε την αίτηση εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ