Στο “Ρακίν Μεζέ” που ετοίμασε η κ. Παρθένα Μισαηλίδου, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο “Ακρίτες Νέας Κρώμνης” Δράμας δόθηκε το πρώτο βραβείο στον 6ο Διαγωνισμό Ποντιακής Γαστρονομίας που έγινε το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουλίου στο Θρυλόριο Κομοτηνής. Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» και την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας στα πλαίσια της Γιορτής Πολιτισμού «Παρακάθ’ κι Αροθυμίας» που διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά ο Σύλλογος, από τις 14 έως τις 17 Ιουλίου, με αφορμή την γιορτή της Αγίας Μαρίνας. Συμμετείχαν 16 Ποντιακοί Σύλλογοι από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με ισάριθμες συνταγές.
Δεύτερο βραβείο απέσπασαν τα “Ψαθίρια” του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου Ελαιοχωρίου Καβάλας “Άγιος Γεώργιος” ενώ το τρίτο βραβείο δόθηκε για το “Πετμέζι – Μελάσα” της Κοιν.Σ.Επ. “Γενισέα” Ξάνθης. Βραβείο Κοινού απέσπασαν τα “ντολμαδάκια με μαύρα λάχανα και αμπελόφυλλα, με ρύζι και πλιγούρι” του Συλλόγου Ποντίων Νίψας Αλεξανδρούπολης. Οι νικητές παρέλαβαν ένα Ξυλάγγ’ το οποίο ήταν και το σήμα του διαγωνισμού, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά δώρα, με τα λογότυπα που φιλοτέχνησε ο κ. Νίκος Λυγερός για τα 40 χρόνια του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» και τα 100 χρόνια από την δημιουργία του χωριού Θρυλόριο.

Από αριστερά: Δημήτρης Μασμανίδης, Θωμάς Σαββίδης, Χρύσα Μαυρίδου, Ελένη Τομπουλίδου, Νίκος Λυγερός, Θεόδωρος Κουρατζόγλου, Κική Εμμανουηλίδου, Αναστάσιος Αρουτσίδης
Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν τα μέλη της Ένωσης Επαγγελματιών Ελλάδας: Θεόδωρος Κουρατζόγλου, σεφ, αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Μ.Ε., ο οποίος προήδρευσε της επιτροπής, Κική Εμμανουηλίδου, σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, Αναστάσιος Αρουτσίδης, σεφ, Δημήτρης Μασμανίδης, Σεφ. Κριτές ήταν επίσης ο Νίκος Λυγερός, στρατηγικός σύμβουλος, Θωμάς Σαββίδης, βιολόγος-χημικός, καθηγητής ΑΠΘ, Ελένη Τομπουλίδου, Παραγωγός Χειροποίητων Ποντιακών Παραδοσιακών Εδεσμάτων «Ελένη».
Στην διάρκεια σύσκεψης της επιτροπής για τα αποτελέσματα, παρουσιάστηκε ποντιακή stand up comedy από την γνωστή ηθοποιό και σεναριογράφο Γιούλη Γεωργιάδου.
Παρουσίασε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» κ. Χρύσα Μαυρίδου, η οποία τόνισε ότι “θέλουμε να προβάλουμε και αναδείξουμε τον διατροφικό πολιτισμό, την ιστορία, τη νοστιμιά της υγιεινής Ποντιακής Κουζίνας. Το Ποντιακό φαγητό είναι στην καρδιά μας και πρέπει να το μάθουν οι νέες γενιές”.
Η βραδιά έκλεισε με χορό των παρευρισκομένων.
Φ.Κ.