Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
23.8 C
Thessaloniki
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
spot_img

Έργα ασφαλτόστρωσης σε κεντρικές οδούς της Νεάπολης

Σε εξέλιξη είναι από τα μέσα Ιουνίου το μεγάλο έργο ασφαλτοστρώσεων και τοποθέτησης κυβόλιθων σε 100 οδούς στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 6.670.000,00€ το οποίο περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις οδών, πλακοστρώσεις, κυβολιθοστρώσεις, κρασπεδώσεις και γενικές εργασίες συντήρησης και ανάπλασης του αστικού περιβάλλοντος που «αγκαλιάζει» και τις τέσσερις δημοτικές ενότητες.

Κάτοικοι και καταστηματάρχες της Νεάπολης όπου εξελίσσονται αυτή την περίοδο οι εργασίες, δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι για τη δουλειά που γίνεται και δείχνουν κατανόηση για την μικρή και πρόσκαιρη ταλαιπωρία που συνεπάγονται οι εργασίες από το συνεργείο του εργολάβου με πολλά βαριά μηχανήματα και εργάτες.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών τονίζει ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών θα βελτιωθεί σημαντικά η εικόνα της Νεάπολης αφού θα αντικατασταθεί πλήρως το οδόστρωμα σε πολλούς κεντρικούς της δρόμους.

Επιπλέον, ο Σίμος Δανιηλίδης διευκρινίζει, όπως είπε και σε πολλούς δημότες με τους οποίους συνομίλησε επιβλέποντας τα έργα, ότι η ανάπλαση θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στη Νεάπολη μέσα στο 2021 αφού η σχετική μελέτη εγκρίθηκε το 2020 αλλά οι προγραμματισμένες εργασιών των εταιριών φυσικού αερίου και ευρυζωνικών δικτύων (οπτικές ίνες) σε συνδυασμό με τις προσφυγές των εταιριών που δεν προκρίθηκαν σε βάρος αυτής που ανέλαβε να υλοποιήσει το έργο προκάλεσαν καθυστερήσεις περίπου δύο ετών.

Τα έργα ασφαλτόστρωσης γίνονται στις εξής οδούς της δημοτικής ενότητας Νεάπολης:

Στην οδό Ζάκκα, από την Τσαλδάρη έως την Λαγκαδά

Στην οδό Αθανασίου Διάκου, από την Τσαλδάρη έως την Λαγκαδά

Στην οδό Ανδρέα Δημητρίου, από την Τσαλδάρη έως την Διδυμοτείχου.

Στην οδό Mπινιώρη από την Αμασείας ως την Ανδρ. Παπανδρέου

Στην οδό Σεφέρη επίσης από την Αμασείας ως την Ανδρ. Παπανδρέου

Στην οδό Αμασείας από την Ανδρ. Παπανδρέου ως την Τσαλδάρη

Στην οδό Αρχ. Ιατρού από τη Σεφέρη ως την Ανατολικής Ρωμυλίας

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν την έναρξη του έργου και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες η διοίκηση του δήμου και συγκεκριμένα η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων απέστειλε για τέταρτη φορά έγγραφο στις κοινωφελείς υπηρεσίες (ΕΥΑΘ, ΟΤΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ΟΤΕ κλπ ) καλώντας τους να ολοκληρώσουν τις όποιες παρεμβάσεις τους στα όρια του δήμου. Στόχος της απόφασης, όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στέλιος Γκατζές, ήταν να αποφευχθεί το ελληνικό και άκρως αντιπαραγωγικό «ράβε-ξήλωνε».

«Κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα φρένο στην ασυνεννοησία των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα αλλά και των ιδιωτικών εταιριών κοινής ωφελείας με τους ΟΤΑ», τονίζει ο δήμαρχος και συμπληρώνει:

«Θα ήταν καταστροφικό να υπήρχαν παρεμβάσεις από οργανισμούς και υπηρεσίες αφού αρχίσουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης γιατί σε αυτή την περίπτωση θα κάναμε δύο φορές το ίδιο έργο και φυσικά θα το διπλοπληρώναμε».

Τον δήμαρχο συνόδευσε στην επίβλεψη των εργασιών ο αντιδήμαρχος Δόμησης, Φροντίδας Αδέσποτων και Αστυνόμευσης και κατά τόπον αντιδήμαρχος Νεάπολης Ιωάννης Ζαρίφης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ