Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
28 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
spot_img

“Ο Ραφτάκος των λέξεων” στα “Θέρμης Δρώμενα”

Η βραβευμένη παιδική παράσταση “Ο Ραφτάκος των λέξεων”  παρουσιάζεται σε Σουρωτή – Ταγαράδες και Τριάδι με ελεύθερη είσοδο για όλους, στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Θέρμης Δρώμενα”.

Με στίχους από τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου ξεκινά ο Αντώνης Παπαθεοδούλου το βιβλίο του και η Εταιρεία θεάτρου «μικρός βορράς» εμπνέεται και ζωντανεύει το αγαπημένο αυτό παραμύθι αξιοποιώντας όλες τις τεχνικές του θεάτρου και της διάδρασης.

 

Πρόγραμμα:

ΤΡΙΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ « Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ» ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ – ΣΟΥΡΩΤΗ – ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ – 20.00

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ » ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ – ΤΡΙΑΔΙ – ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – 20.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ » ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ– ΤΑΓΑΡΑΔΕΣ – ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – 20.00

 

Υπόθεση:

Σε μια μικρή πόλη, που ίσως να μοιάζει με τις υπόλοιπες, ζει ένας ταπεινός και ιδιαίτερος ράφτης που δεν μοιάζει όμως με κανέναν άλλο! Ένας ράφτης που ντύνει όλη την πόλη με ρούχα μαγικά, που γίνονται άλλοτε δροσερά και άλλοτε ζεστά. Δεν χρησιμοποιεί μάλλινη ή μεταξωτή κλωστή αλλά χρησιμοποίει το μυστικό του, που δεν γνωρίζει κανείς παρά μόνο αυτός… τις λέξεις! Τα χρόνια όμως περνάνε, η μικρή πόλη μεγαλώνει και ο κόσμος αρχίζει να ακολουθεί την μόδα. Όλοι ξεχνούν τον ραφτάκο και αγοράζουν έτοιμα ρούχα από τα μαγαζιά. Κάποτε στην πόλη όμως πέφτει ένας φοβερός χειμώνας και οι κάτοικοι κάνουν ότι μπορούν για να ζεσταθούν… όμως δεν καταφέρνουν τίποτα και τότε… ξαναθυμούνται τον μοναδικό τους ράφτη!

Φρέσκο, τρυφερό, συγκινητικό… ένα έργο που κατορθώνει με τον πιο ευαίσθητο τρόπο να μιλήσει στη ψυχή των παιδιών για δύσκολες και αφηρημένες έννοιες. Για την φωτεινή δύναμη της γλώσσας, τη ζεστασιά της αγάπης και της επικοινωνίας, αλλά και για την βαθιά εσωτερική ικανοποίηση που αντλεί εκείνος που κάνει τη δουλειά του με αγάπη και μεράκι.

Promo video:https://www.youtube.com/watch?v=8K_5r22kSCU

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ