Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
30.2 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
spot_img

Σε γήπεδο “Βασίλη Τριανταφυλλίδη” (Χάρρυ Κλυνν) μετονομάστηκε το στάδιο Καλαμαριάς

Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε χθες (21/9) ο Δήμος  Καλαμαριάς σε συνεργασία με τον ΜΓΣ Απόλλωνα Καλαμαριάς, για τη μετονομασία του γηπέδου σε «Βασίλη Τριανταφυλλίδη» (Χάρρυ Κλυνν), με τη μεγάλη συναυλία των αδερφών Τσαχουρίδη.

«Η Καλαμαριά άργησε να τον τιμήσει, όμως εκείνος την είχε πάντα στην καρδιά του και την αναμόχλευε πάντα στα κείμενα και στις λέξεις του», ανέφερε κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Η εκδήλωση, την οποία άνοιξε ο Σάκης Τανιμανίδης, ξεκίνησε με ένα αφιέρωμα που, παρουσίασε ο δημοσιογράφος της Δημοτικής τηλεόρασης Παναγιώτης Κρινής,  στη ζωή και τη δράση του αείμνηστου καλλιτέχνη και πολιτικού, που επιμελήθηκε η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Ελένη Φύκα και ο Θανάσης Γιώγλου.

Για τον άνθρωπο Χάρρυ Κλυνν, που διετέλεσε και πρόεδρος της αγαπημένης ομάδας της Καλαμαριάς, μίλησε και ο πρόεδρος του ΜΓΣ Απόλλωνα Καλαμαριάς, Φώτης Μπαλτίδης, ενώ τη συγκίνησή του δεν έκρυψε ο Δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι μεγάλη η συγκίνησή μου και ταυτόχρονα μεγάλο το καμάρι μου. Συγκίνηση, γιατί ζω τούτη δω τη στιγμή που εκπληρώνω το χρέος μου σαν άνθρωπος, σα Γιάννης και ανταποκρίνομαι στην πολιτική μου ευθύνη ως δήμαρχος τούτης εδώ της πόλης να αποτίσω φόρο τιμής στο μεγάλο Καλαμαριώτη.

Ο Γιάννης Δαρδαμανέλης έκανε  ιδιαίτερη αναφορά, με ένα ξεχωριστό βίντεο, και στην Καλαμαριώτισσα Λιζέτα Νικολάου, που έφυγε πριν λίγο καιρό από τη ζωή.Συγκινητική εικόνα υπήρξε η καρέκλα με την ανθοδέσμη που ζήτησε ο Δήμαρχος να υπάρχει προς τιμήν της κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια την εμφάνισή τους στη σκηνή έκαναν ο Ματθαίος και ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, που με τα τραγούδια και τη μουσική τους ξεσήκωσαν το κοινό. Τα χορευτικά τμήματα των ποντιακών συλλόγων της Καλαμαριάς (Αδερφότητα Κρωμναίων, Σύλλογος Καυκασίων «ο Προμηθέας» και  Μίθριοι», με παραδοσιακές φορεσιές ολοκλήρωσαν το σκηνικό, καλώντας ταυτόχρονα τον κόσμο να χορέψει μαζί τους στη μεγάλη γιορτή που είχε στηθεί.

Ο σύνδεσμος φιλάθλων του Απόλλωνα χάρισαν δύο μπλούζες της ομάδας στους καλλιτέχνες όπου αναγράφονταν το 353000 των θυμάτων της ποντιακής γενοκτονίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς, κ.κ. Ιουστίνος, ο Περιφερειάρχης Κ.Μ, Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου,ο διοικητής του Νοσοκομείου Γεννηματάς, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δ.Κυρατζης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Ελένη Φύκα,οι Αντιδήμαρχοι, Βάσω Νικολέττου, Εύα Ντόντη-Μπανιώρα, Ναταλία Παντελίδου, Πασχάλης Λεμονής, Ιωάννης Πενόπουλος, Ευάγγελος Τσακμακίδης και Στέλιος Ματσαρίδης, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και πλήθος περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ