Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
27.2 C
Thessaloniki
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
spot_img

#PRESS_taratsa – Οι εκδηλώσεις της τελευταίας εβδομάδας

Η αυλαία των εκδηλώσεων  #PRESS_taratsa  του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ «πέφτει» αυτή τη εβδομάδα περιλαμβάνοντας jazz-αυτοσχεδιασμούς, ποίηση και μουσική στη φιλόξενη ταράτσα της Στρατηγού Καλλάρη 5.

 

Δευτέρα 25.9.2023: Sakis Ζachariades Stand-arts

Original jazz συνθέσεις και αυτοσχεδιασμοί με τον Σάκη Ζαχαριάδη στην κιθάρα, τον Αγαμέμνονα Μάρδα στο ακουστικό μπάσο και τον Στέργιο Κόια στα τύμπανα.

Έναρξη 21.00

Τιμή εισιτηρίου: 5€.

 

Τετάρτη 27.9.2023: «Με λέξεις και με Μουσική»

«Με λέξεις και με Μουσική», τιτλοφορείται η βραδιά μουσικής και ποίησης  που επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Τριανταφύλλου. Στο Α’ μέρος, 7 δημοσιογράφοι-λογοτέχνες θα  διαβάσουν ποιητικά τους κείμενα, που θα «πλέκονται» με τη μουσική. Συμμετέχουν: Νίκος Λαδιανός, Βάση Μπέκα, Ηλίας Κουτσούκος, Στέλιος Κούκος, Απόστολος Λυκεσάς, Χρήστος Ζαφείρης. Λάζαρος Λαζάρου.

Στο Β’ μέρος  θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα με αναγνώσεις ποιημάτων του Μανόλη Αναγνωστάκη από δημοσιογράφους και εργαζόμενους στα ΜΜΕ με μουσική επί της σκηνής.  Συμμετέχουν: Α. Ανανιάδου, Μ. Καλαϊτζή, Ε. Φαραντάκη. Σ. Πακαλίδου, Σ. Κερσανίδης, Θ. Βικόπουλος, Σ. Νικητόπουλος, Στ. Πανούσης, Π. Κάσαρης. Θα ερμηνευτούν ακόμη μελοποιημένα ποιήματα του Μανόλη Αναγνωστάκη. Μουσική παίζουν: Γιάννης Κολοβός (Κοντραμπάσο), Κωνσταντίνα Χουλιάρα (Φλάουτο-Τραγούδι) Γιώργος Λιάκης (Κιθάρα-Τραγούδι), Αλέξανδρος Τριανταφύλλου (Φυσαρμόνικα).

Έναρξη 21.00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Παρασκευή 29.9.2023: ΡRESSformers φωτογράφοι

Φωτογραφίες δημοσιογράφων με θέμα τη Θεσσαλονίκη προβάλλονται ήδη έως και τις 29 Σεπτεμβρίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΜ-Θ για τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες του PRESS_taratsa. Την έκθεση  επιμελήθηκε  ο δημοσιογράφος Μπάμπης Γιαννακίδης.

Τα παρουσιαζόμενα στιγμιότυπα διακρίνονται σε τρεις θεματικές ενότητες:

H ΔΕΘ της ζωής μας

Το τουριστικό πρόσωπο της Θεσσαλονίκης

Όμορφα κτίρια της Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 29/9 στην ταράτσα της Στρατηγού Καλλάρη 5 οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στην έκθεση συναντιούνται με άλλους συντελεστές της δράσης PRESSformers για μια βραδιά με μουσική.

Έναρξη 21.00

Το συνολικό πρόγραμμα του κύκλου εκδηλώσεων #PRESS_taratsa και της δράσης PRESSformers  είναι αναρτημένο στο www.esiemth.gr .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ