Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
28 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
spot_img

Ο Γάμος της Μαρίας Μπράουν στα 58α Δημήτρια

Ο Γάμος της Μαρίας Μπράουν παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 58ου Φεστιβάλ Δημητρίων, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 21.00 και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 20.00, στην Αίθουσα Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών του Κ.Θ.Β.Ε.

Το έργο υπήρξε η μεγαλύτερη επιτυχία του Rainer Werner Fassbinder, ενώ στη σκηνοθεσία συναντάμε έναν από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του παγκόσμιου θεάτρου, τον Thomas Ostermeier, καλλιτεχνικό διευθυντή του Θεατρικού Οργανισμού Schaubühne του Βερολίνου.

Τη μέρα που ο Χέρμαν και η Μαρία Μπράουν ξεκινούν την κοινή τους ζωή, μια βόμβα πέφτει στο δημαρχείο που παντρεύονται, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Χέρμαν δυο μέρες αργότερα, επιστρέφει στο μέτωπο. Η Μαρία με δυναμισμό και αποφασιστικότητα, βγάζει τα προς το ζην όσο τον περιμένει να γυρίσει ώσπου μαθαίνει πως εκείνος πέθανε. Προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της μέσα στα ερείπια του πολέμου. Η γνωριμία της με ένα βιομήχανο υφασμάτων, της προσφέρει την ευκαιρία που ζητά. Η επιστροφή του συζύγου της όμως, θα ανατρέψει ριζικά την εξέλιξη των πραγμάτων. Η ίδια πιστεύει ότι έχει τον έλεγχο της συναισθηματικής της ζωής, η οποία ωστόσο υπαγορεύεται από οικονομικούς κανόνες. Ένα λάθος το οποίο θα πληρώσει ακριβά.

Ο «Γάμος της Μαρίας Μπράουν» πρωτ. τίτλος «Die Ehe der Maria Braun», η 38η ταινία του Fassbinder στη διάρκεια της σύντομης ζωής του, είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (ακολουθούν τα «Lola» και «The Longing of Veronika Voss») και βρίσκεται στην καρδιά της αντιπαράθεσης του Fassbinder με τους ιδρυτικούς μύθους της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας.

Έγραψαν: «Η “Maria Braun” του Ostermeier είναι μια κωμωδία, μελόδραμα, ένα ντοκουμέντο των μεταπολεμικών χρόνων και ένας φόρος τιμής στην κινηματογραφική οικογένεια του Fassbinder».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθέτης: Thomas Ostermeier
Σκηνογράφος: Nina Wetzel
Ενδυματολόγος: Ulrike Gutbrod, Nina Wetzel
Βίντεο: Sébastien Dupouey
Συνθέτης: Nils Ostendorf
Δραματουργία:Julia Lochte, Florian Borchmeyer
Με τους: Thomas Bading, Robert Beyer, Moritz Gottwald, Ursina Lardi, Sebastian Schwarz
Διάρκεια 110 λεπτά χωρίς διάλειμμα.
Σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κανονικό Εισιτήριο Πλατεία/Θεωρείο:20€
ΑΜΕΑ, Φοιτητικό, Άνω των 65:15€

Α΄ Εξώστης, Κανονικό Εισιτήριο:15€
ΑΜΕΑ, Φοιτητικό, Άνω των 65:12€

B ‘ Εξώστης,Κανονικό Εισιτήριο:12€
ΑΜΕΑ, Φοιτητικό, Άνω των 65: 8€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
https://www.more.com/theater/o-gamos-tis-marias-mpraoun-schaubuhne-am-lehniner-platz/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ